Vineri , 30 Decembrie 2016

Demisii la sfârșit de an în Consiliul Local Zalău

 Joi, 29 decembrie, doi consilieri locali din Consiliul Local Zalău și-au înaintat demisia. Este vorba despre Vasile Cristian Lungu și Rodica Mureșan.

Vasile Cristian Lungu și-a înaintat demisia pentru a evita o situație de incompatibilitate generată de alegerea sa ca reprezentant al sălăjenilor în Senatul României. Contactat telefonic de reporterul Sălăjeanul, Vasile Cristian Lungu a declarat că “ieri, 29 decembrie, am demisionat din funcția de consilier local pentru a respecta prevederile Legii 161, Art. 181, care stipulează faptul că funcția de senator este incompatibilă cu funcția de consilier local. Conform legii, orice parlamentar ales are 15 zile pentru a informa Biroul Permanent al Camerei despre această situație de incompatibilitate și , după expirarea celor 15 zile are 60 de zile în care să opteze fie pentru mandatul de parlamentar, fie pentru cealaltă funcție, pentru a renunța la una dintre funcțiile care generează incompatibilitatea. Așteptăm prima ședință  Consiliului Local din ianuarie”.

Totodată, Vasile Cristian Lungu a precizat că decizia cu privire la reprezentantul Partidului Mișcarea Populară care va îndeplini funcția de consilier local va fi luată în decursul lunii ianuarie. “ PMP are o listă de încă 22 de oameni, poziționați după mine, care sunt eligibili să exercite funcția de consilieri locali. Această decizie asupra unui nume va fi luată în a doua parte a lunii ianuarie”, a adăugat Vasile Cristian Lungu.

Joi și-a înaintat demisia și consilierul ALDE Rodica Mureșan. Cel mai probabil, mandatul de consilier deținut de Rodica Mureșan va fi preluat de colegul acesteia Raul Dragoș, care ocupă al doilea loc pe listă în echipa ALDE.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei