Luni , 5 Februarie 2018

De la folclor la operă. Dinu Iancu Sălăjanu a jucat la Craiova în „Bărbierul din Sevilla”

 Artistul Dinu Iancu Sălăjanu a lăsat muzica populară pentru operă. Sâmbătă, la Craiova, a jucat în opera „Bărbierul din Sevilla”.

Opera Română din Craiova joacă pe scena Cercului Militar din Craiova opera bufă de Gioachino Rossini „Bărbierul din Sevilla”. Pe lângă artiști cunoscuți din țară și din străinătate, în distribuție îl regăsim și pe îndrăgitul cântăreț de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu.

De notorietatea lui Dinu Iancu Sălăjanu au profitat şi cei de la Opera din Craiova, care au anunţat participarea artistului din Zalău pe scena craioveană. „Dinu Iancu Sălăjanu, celebrul interpret de muzică populară, se va afla în această săptămână pe scenă într-un spectacol de operă, onorând invitația Operei Române Craiova de a interpreta rolul Don Basilio. Melomanii îl vor putea asculta sâmbătă, 3 februarie 2018, de la ora 19,00, în spectacolul „Bărbierul din Sevilla”, prezentat pe scena Cercului Militar. Nu mulți dintre admiratorii săi știu că faimosul interpret a urmat cursurile de canto clasic ale Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul Facultății de Muzică din Oradea, și că de-a lungul carierei sale a simțit uneori regretul că nu a explorat mai mult muzica clasică. A urmat însă cu pasiune și profesionalism drumul folclorului și a devenit un maestru al muzicii populare îndrăgit în întreaga țară. Dar cum prima dragoste nu se uită, s-a lăsat acum convins să revină într-un rol de operă, postură în care nu s-a mai aflat din perioada studenției, când a interpretat și acest rol”, au scris cei de la Opera Română Craiova înainte de spectacol. 

Comentariile celorlalți

Mihai 2008 pe 05.02.2018 la 19:56
Succes in aceasta provocare!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult