Marţi , 10 Aprilie 2018

De Centenar, un nou volum despre Sălajul istoric

 Analiză a evoluției civilizației umane din localitățile ce aparțineau plasei Cehu Silvaniei


Volumul „Documente privind zona Codru și Subcodru din Sălajul istoric” semnat de autorii sălăjeni, dr. Marin Pop și inspectorul Daniel-Victor Săbăceag, va fi lansat vineri, 13 aprilie, de la ora 13,00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare, un eveniment ce se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri.


Cartea  „Documente privind zona Codru și Subcodru din Sălajul istoric” a apărut în anul 2017 la Editura Mega din Cluj-Napoca și analizează „evoluția civilizației umane din zona Codru și Subcodru, mai precis a localităților care au aparținut județului Sălaj, până la raionarea de tip sovietic din anul 1950. În marea lor majoritate, localitățile din zona supusă studiului nostru au aparținut, din punct de vedere administrativ, plasei Cehu Silvaniei. În momentul de față, localitățile analizate aparțin județelor Maramureș, Sălaj și Satu Mare. Considerăm că demersul nostru științific va constitui un instrument util pentru cei care doresc să aprofundeze istoricul localităților supuse studiului nostru și nu numai.”, precizează autorii.


Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Satu Mare în parteneriat cu Asociația „Codrenii” și Muzeul Județean Satu Mare și se va desfășura în prezența celor doi scriitori, istorici și cercetători, dr. Marin Pop, de la Muzeul Județean de Istorie și Artă Sălaj, respectiv inspector superior Daniel-Victor Săbăceag, de la Serviciul Județean Sălaj al Arhivelor Naționale.


La eveniment sunt invitați să participe reprezentanții autorităților publice locale și județene, primari și locuitori ai comunelor sătmărene din zona Codru și Subcodru, manageri și directori de instituții, profesori și cercetători, parteneri și colaboratori, scriitori și oameni de cultură, jurnaliști, muzeografi, arhiviști și bibliotecari.

Comentariile celorlalți

van dame pe 12.04.2018 la 08:05
ioana (a)gale esti mare jurnalist daca poti sa dai copy-paste la un comunicat de presa

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
18 Aprilie 2019
Citeşte mai mult