Miercuri , 17 Mai 2017

Daruri către zei, o expoziţie inedită

Vineri, Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău invită publicul de toate vârstele la vernisajul ineditei expoziţii Daruri Către Zei. Expoziţia propune o incursiune în lumea sacrului prin punerea în scenă a unui ritual roman, dar şi prin oglindirea unui spaţiu al credinţei şi simbolurilor.

Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău propune publicului sălăjean o expoziţie inedită, intitulată simbolic „Daruri către zei”. Decorul fascinant, care trimite înspre un spaţiu atemporal al simbolurilor, cu elemente romane permite transpunerea vizitatorilor în lumea fascinantă a darului. În plus, organizatorii anunţă că în cadrul vernisajului programat vineri, la ora 13.00, vizitatorii vor fi martorii unui ritual roman. În conferinţa de presă organizată miercuri, managerul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău a evidenţiat faptul că expoziţia va fi un eveniment inedit pentru publicul sălăjean, acesta fiind organizat cu ocazia aniversării a 66 de ani de la înfiinţarea Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău şi ca preambul la „Noaptea Europeană a Muzeelor”, care se desfăşoară în peste 3.000 de muzee în 20 mai.

Anul acesta ne-am gândit că este momentul foarte potrivit pentru o expoziţie de excepţie care să deschidă şirul de evenimente dedicate Nopţii Europene a Muzeelor. Spun că este o expoziţie de excepţie pentru că am vrut să oferim comunităţii un concept expoziţional oarecum mai atractiv. Expoziţia arată altfel faţă de celelalte expoziţii în sensul în care am venit cu acest concept pe care l-am exersat deja pe expoziţia de bază, de reconstituiri. Deci, n-avem doar o înşiruire de piese în vitrine, mai ales că tematica are o încărcătură foarte mare, din punct de vedere simbolic, daruri către zei. Atunci, am considerat că şi expoziţia trebuie să arate pe măsura tematicii pe care o surprinde”, a declarat Corina Bejinariu.

Am folosit acest pretext al expoziţiei “Daruri către zei” pentru o altă activitate pe care am demarat-o acuma, de Noaptea Muzeelor, respectiv o campanie derulată sub egida acestei simbolistice a expoziţiei. Campania noastră se numeşte Daruri către muzeu şi este o campanie care se bazează pe sensibilizarea comunităţii în a dona obiecte realizate în ultima sută de ani”, a adăugat managerul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă Zalău. Potrivit informaţiilor furnizate de conducerea instituţiei menţionate, persoanele care vor dona obiecte vor fi înscrise la o tombolă cu premii.

Expoziţia „Daruri către zei” va putea fi vizitată până la sfârşitul lunii iunie 2017.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Gemeni
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult