Miercuri , 13 Iunie 2018

Daniel Buda: „Peste un sfert din populație trăieşte cu mai puţin de 5,5 dolari pe zi"

 Economiști importanți de la Banca Mondială semnalează marile discrepanțe socio-economice între regiunile din România. Pe de o parte, marile orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara și Iași împreună cu București reprezintă centre de prosperitate și inovare, iar pe de altă parte, orașele mai mici și zonele rurale sunt încă la decenii distanță față de nivelul de trai din aceste poluri de dezvoltare.

Asupra acestei situații atrage atenția europarlamentarul sălăjean Daniel Buda, care spune că în ciuda faptului că România a avut multiple beneficii ca urmare a aderării la UE, fiind sprijinite investiții importante, dezvoltarea s-a produs neuniform, existând astfel decalaje mari între regiunile țării.

„O serie de indicatori arată nivelul de trai scăzut din România. Astfel, calitatea infrastructurii este deficitară, România fiind singurul stat membru care nu a valorificat îndeajuns fondurile structurale de care a beneficiat începând cu momentul aderării. Peste un sfert din populație trăieşte cu mai puţin de 5,5 dolari americani pe zi, ceea ce reprezintă cea mai ridicată rată a sărăciei din UE. Unul din cinci oameni nu are acces la apă potabilă. România este una dintre ţările cu cel mai scăzut grad de urbanizare din UE”, punctează europarlamentarul sălăjean.
Concluzia parlamentarului este că, în anul Centenarului, România este departe de calea unei dezvoltări profunde, a unei societăți incluzive și uniform integrate în UE. Având în vedere această situație, Daniel Buda a solicitat Comisiei Europene recomandări pentru autoritățile române în ceea ce privește reducerea decalajelor socio-economice dintre regiunile din România. „Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, promite europarlamentarul sălăjean.
Daniel Buda:

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
19 Mai 2019
Citeşte mai mult