Luni , 26 Martie 2018

Dacian Cioloş, în mijlocul zălăuanilor

Peste 200 de oameni au participat vineri, 23 martie, la dezbaterea interactivă „România 100 – Valori care ne unesc, non- valori care ne despart”, un eveniment organizat de Comunitatea locală RO100 Zalău ce i-a avut ca invitați speciali pe Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României și profesorul Daniel David, autorul lucrării „Psihologia poporului român”.

Încă de la începutul dezbaterii s-a punctat că intâlnirea organizată nu a avut caracter politic, ci a fost  o dezbatere interactivă despre valori care ne unesc și non-valori care ne despart, valori susţinute şi de platforma România 100 care are adepţi din rândul comunităţii zălăune.

Comunitățile astfel constituite reprezintă, conform propriei descrieri,  incubatoare de implicare civică la nivel local, iar obiectivul comunităților locale RO100 este de a determina și a menține o implicare cetățenească amplă, care va decide ce este important la nivel local. În centrul implicării echipei comunitatilor locale este  activitatea pe care o desfășoară și unitatea echipei.

Cât despre ceea ce nu sunt comunitățile locale RO100, se precizează ca ele nu sunt viitoare filiale ale unui viitor partid, ci o condiție necesară pentru adevărata schimbare la nivel de societate. Din ele vor reieși, dacă și atunci când va fi cazul, liderii politici care își asumă și trecerea la următoarea fază a schimbării, care e implicarea politică partizană.

Aceasta dezbatere a fost urmărită și online de câteva mii de utilizatori ai rețelelor de socializare.

Comentariile celorlalți

van dame pe 26.03.2018 la 14:12
mii de utlizatori esti sigura? sau te iei dupa Roberta Anastase?

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Septembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
25 Septembrie 2018
Citeşte mai mult