Joi , 21 Decembrie 2017

Dacă îţi e frig, ia o haină!

   Dacă ai o haină de iarnă, groasă şi caldă, dar o ţii în dulap că nu o mai porţi, îi poţi da viaţă. Şi poţi încălzi o persoană nevoiaşă care nu are haine de iarnă.

 

Ideea aparţine consilierilor locali UDMR, care au cerut Primăriei să amplaseze un cuier de 4 metri lângă hala agroalimentară din centru.

 

Potrivit lui  Fazakas Nicolae, viceprimarul municipiului Zalău, ideea este preluată din alte oraşe, unde a avut succes.

 

„Dorim să ajutăm oamenii nevoiaşi care nu-şi permit o haină mai groasă pe timp de iarnă. Mulţi dintre noi avem haine pe care nu le mai folosim şi le ţinem în dulap. Ne-am gândit ca acele haine să ajungă în această iarnă la oamenii care au nevoie de ele şi le pot lua de aici, de pe cuierul pe care l-am amenajat împreună cu colegii de la Primărie”, a precizat viceprimarul Fazakas Nicolae.

 

Primii care au donat hainele pe care nu le mai folosesc au fost chiar consilierii UDMR, care au umplut cuierul cu haine de toate mărimile. În timp ce primele haine erau agăţate în cuier, unii zălăuani se opreau curioşi şi întrebau ce se întâmplă.  Apoi îi felicitau pentru idee şi spuneau că se vor întoarce şi ei să pună hainele de iarnă nefolosite pe cuier.

Ştim că nu se rezolvă problema oamenilor nevoiaşi din Zalău prin acest gest, însă este o modalitate prin care putem să-i ajutăm pe cei mai năpăstuiţi dintre noi, acum, în prag de sărbători”, a spus şi consilierul local Lakatos Alexandru.

 

 

Chiar dacă este un gest mic, o haină groasă poate încălzi, în această iarnă, sufletul unei persoane fără posibilităţi materiale. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult