Luni , 18 Mai 2020

Cursuri cu masca pe față

Elevii şi cadrele didactice care vor reveni la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale vor beneficia gratuit de măşti de protecţie pe care Guvernul le va distribui prin intermediul inspectoratelor şcolare. În județul Sălaj, necesarul de măști depășește 140.000 de bucăți.

 

2.099 de elevi de clasa a VIII-a și alți 1.735 de clasa a XII-a sunt așteptați la școală în luna iunie, când sunt programate sesiunile de pregătire pentru Evaluarea Naționale și Bacalaureat.

 

Atât aceștia, cât și cadrele didactice și personalul didactic auxiliar şi nedidactic din unitățile școlare vor pimi măști de protecție, pe care Guvernul le va distribui prin intermediul inspectoratelor şcolare.

 

„Măştile le vom asigura prin achiziţie centralizată de către Ministerul Sănătăţii. Le vom transmite în fiecare şcoală, în funcţie de numărul de copii şi de cadre didactice. Vom asigura şi pentru cadrele didactice. Fiecare şcoală va primi, prin intermediul inspectoratelor şcolare, numărul de măşti necesare", a precizat premierul Ludovic Orban.

 

În județul Sălaj, necesarul de măști de protecție depășește 140.000 de bucăți, spune inspectorul școlar general Vasile Bulgărean.

 

"Fiecare elev va primi câte două măşti, una la intrare, una la ieşirea din unitatea de învăţământ. Vor fi asigurate măşti pentru toţi angajaţii din şcoli şi toţi copiii care vor veni la şcoală. Nu se pune pune problema ca ei să-şi achiziţioneze măştile", a spus Bulgărean.

 

Acesta a explicat că părinții sunt cei care vor decide dacă îşi trimit sau nu copiii la orele de pregătire.

În unităţile de învăţământ se fac pregătiri pentru perioada 2 – 12 iunie, când elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a vor veni la şcoală pentru a participa la ore de pregătire, în vederea susţinerii examenelor naţionale. Materialele necesare pentru dezinfecţia spaţiilor şcolare, inclusiv aparatele de măsurat temperatura corporală, vor fi asigurate de primării.

 

Potrivit unui ordin comun al Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății, la intrarea în unitatea de învățământ cadrelor didactice și elevilor le va fi măsurată temperatura, care nu trebuie să depășească 37 de grade C. Dacă elevul sau cadrul didactic au o stare de sănătate precară, atunci nu li se va permite accesul în unitatea de învățământ, iar participarea la activitățile de pregătire va fi decisă de părinți, în funcție de riscul la care se expun elevii sau este posibil să îi expună pe membri familiei cu care locuiesc – persoane vârstnice. Conform aceluiași Ordin, elevii vor fi însoțiți de un cadru didactic de la intrarea în școală până la sala de clasă și înapoi, la încheierea cursurilor. Elevii și cadrele didactice vor purta mască pe durata activităților din școală și își vor dezinfecta mâinile și le vor spăla periodic cu apă și săpun, conform acestui Ordin. În sălile de clasă activitățile se vor desfășura cu un număr maxim de 10 elevi, dispuși la 2 metri distanță unul de altul.

 

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei