Joi , 15 Februarie 2018

Curs de fotografie la Şimleu Silvaniei

Elevii şimleuani au posibilitatea de a participa la un curs de fotografie organizat de fotograful Paul Pasztor

La Şimleu Silvaniei va fi organizat un curs de fotografie destinat elevilor şimleuani care doresc să se inițieze în arta fotografică, curs ce va începe în luna aprilie şi se va termina în luna septembrie a acestui an. Activitatea este organizată de Asociația Fotografică „Joi la 5”, condusă de fotograful Paul Pasztor, în colaborare cu Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Șimleu Silvaniei. Organizatorii acordă 3 locuri gratuite pentru copiii talentați, dar cu posibilități materiale limitate.

 

Ideea cursului de fotografie a pornit în 2011, odată cu crearea grupului «Şimleu Silvaniei – Oficial», când ne-am întâlnit mai mulţi fotografi pe acel grup pentru a posta fotografii cu şi despre Şimleu. Am renunţat repede pentru că am observat dezinteres din partea participanţilor datorită faptului că era gratuit. […] Ne dorim să avem cât mai mulţi elevi pasionaţi de fotografie pe care să-i învăţăm şi tehnică, dar mai ales compoziţie, să le dezvoltăm simţul artistic fotografic. Fotografia înseamnă scriere cu lumină şi la fel ca orice scriere trebuie învăţată şi trebuie să fie cunoscute anumite reguli înainte de a le, eventual, încălca. […] Abecedarul fotografiei poate fi învăţat de oricine, să realizeze o fotografie sau să citeasă o imagine frumoasă”, precizează iniţiatorul acestui curs, fotograful Paul Pasztor.

 

În cadrul orelor, elevii vor primi explicaţii ce ţin de  tehnica fotografică, compoziție şi postprocesare. Vor exista, de asemenea, aplicații practice, ieşiri în natură şi excursii de vizitare a principalelor obiective turistice din zonă. Costul cursului este de 400 RON şi poate fi achitat în 2 sau 4 tranșe. Înscrierile se fac la sediul CNIPT Șimleu Silvaniei, de luni până vineri, între orele 8,00 și 16,00 şi la telefon 0371 027 627. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
20 Martie 2019
Citeşte mai mult