Joi , 20 Septembrie 2018

Cupa României


Ultima echipă calificată în această fază a competiției a fost stabilită marți, în urma duelului dintre Flacăra Moreni și Chindia Târgoviște, câștigată de echipa oaspete cu scorul de 2-1.

Programul șaisprezecimilor de finală este următorul: marți, 25 septembrie 2018 - FC Voluntari – FC Botoșani, ora 16:00; Csikszereda Miercurea Ciuc – ACS Energeticianul, ora 16:30; Sportul Snagov – U Craiova 1948 Club Sportiv, ora 18:45; Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1948, ora 21:30; miercuri, 26 septembrie 2018 - UTA Arad – CSM Politehnica Iași, ora 16:00; Sporting Liești – CS Mioveni, ora 16:30; CSM Slatina – Dunărea Călărași, ora 16:30; Progresul 1944 Spartac – FC Universitatea Cluj, ora 16:30; Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș, ora 16:30; Academica Clinceni – AFC Hermannstadt, ora 16:30; ASU Politehnica Timișoara – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, ora 16:30; Concordia Chiajna – FC Viitorul, ora 18:45; Chindia Târgoviște – CFR 1907 Cluj, ora 21:30; joi, 27 septembrie 2018 - Luceafărul Oradea – AFC Astra, ora 16:00; Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul Turnu Măgurele, ora 18:45; Unirea 1924 Alba Iulia – FCSB, ora 21:30.

În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

Pentru instalațiile mobile de nocturnă este obligatorie depunerea la FRF cu 10 zile înainte de disputarea jocului a certificatului instalației de nocturnă emis de constructor, prin care să se ateste conformitatea instalației cu prevederile art. 40.10 din ROAF, precum şi dovada instalării acesteia. În cazul în care începând cu faza şaisprezecimilor de finală se întâlnesc echipe din categorii diferite şi echipa organizatoare nu deține instalație de nocturnă, la cererea echipei care deține această facilitate și cu acordul celeilalte echipe jocul se poate disputa pe terenul echipei care deține instalație de nocturnă.

În cazul jocurilor desfăşurate într-o singură manşă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50 la sută din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, „Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli: dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeaşi categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă; dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Conform articolului 54, punctul 2 din ROAF, jocurile din Liga I, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În conformitate cu articolul 30, punctul 11 din ediţia 2018 a ROAF, regulament aprobat în şedinţa Comitetului de urgenţă din 20 iulie 2018, în faza naţională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum 3 (trei) înlocuiri de jucători pe durata celor 90 de minute. În situația jocurilor în care se vor disputa reprize de prelungiri, conform art. 30 alin 9 din ROAF este permisă efectuarea a 4 (patru) înlocuiri de jucători, cu condiția ca cea de a 4-a înlocuire să se efectueze numai în reprizele de prelungiri.

În conformitate cu articolul 30, punctul 15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunţa la jocuri şi nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancţiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei