Joi , 16 Aprilie 2015

Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional la Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr”

 În cadrul Programului ”Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj în parteneriat cu Fundația Collegium XXI au organizat şi desfăşurat în parteneriat proiectul educaţional naţional ”Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”

Unitatea de învățământ unde a avut loc  acest proiect este  Școala Gimnazială  Gheorghe Lazăr, din municipiul Zalău.

Obiectivul urmărit prin acest proiect a fost de a încuraja tinerii să raporteze cazurile de trafic ilicit de bunuri culturale mobile, de a-i  informa cu privire la  importanța protejării patrimoniul cultural național și a valorilor ce ne definesc ca stat, precum și de a crește gradul de sensibilizare și conștientizare a acestora  cu privire la prejudiciile grave pe care le produce traficul ilicit cu bunuri culturale mobile.

Prin acest proiect s-a oferit tinerilor informații privind tezaurul cultural național mobil și s-a accentuat importanța implicării fiecăruia dintre noi în procesul de apărare a integrității valorilor culturale naționale.

Totodată, au fost prezentate noțiuni teoretice privind protejarea patrimoniului cultural, s-au purtat discuții cu privire la bunurile cu valoare istorică, arheologică și documentară, cele cu valoare artistică, bunurile de importanță științifică, etc., elemente de patrimoniu material prin care se evidențiază identitatea poporului român.

De asemenea, s-a discutat despre măsurile concrete care pot fi întreprinse de societate pentru a proteja patrimoniul cultural național mobil, precum și despre factorii educaționali care pot contribui la înțelegerea apartenenței la neam a fiecărui individ și la consolidarea conștiinței morale individuale, astfel încât fiecare membru al societății să se simtă dator să protejeze bunurile culturale care aparțin tezaurului național. 

La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, iar împreună cu aceștia, elevii participanți au vizitat în aceeași zi Muzeul Național de Istorie și Artă, din Zalău.

La finalul acțiunii, elevii au fost premiați pentru implicarea în cadrul proiectului. Aceștia au primit diplome și premii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

09 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Capricorn
09 Aprilie 2020
Citeşte mai mult