Vineri , 30 Decembrie 2016

Cum văd parlamentarii sălăjeni desemnarea premierului?

 Parlamentarii sălăjeni consideră oportună desemnarea lui Sorin Grindeanu pentru funcția de premier a României. Aceștia au declarat că votul de încredere pentru Guvernul Grindeanu îl vor acorda în funcție de programul de guvernare cu care se prezintă și echipa de miniștri.

Vasile Cristian Lungu

“Cred că este o alegere echilibrată a PSD-ului. Din informațiile mele, premierul desemnat Sorin Grindeanu este o alegere mult mai potrivită pentru țara noastră. Având în vedere că suntem în opoziție, rămâne, în funcție de persoanele care vor fi alese să îndeplinească funcția de miniștri și în funcție de prestanța acestora, mai ales atunci când se vor prezenta în fața comisiilor de specialitate pentru a fi audiate, să decidem dacă vom acorda votul nostru noului Guvern.

Iuliu Nosa

“Mă bucur și ne bucurăm că președintele României Klaus Iohannis și-a asumat funcția de președinte al tuturor românilor și l-a desemnat pe domnul Sorin Grindeanu pentru funcția de premier. Sunt convins că în cursul săptămânii viitoare va avea loc nominalizarea noilor miniștri și până la sfârșitul săptămânii, în plenul reunit al Parlamentului, va fi aprobat noul Guvern astfel încât să avem în România, de la început de an, un Guvern legitim care să pună în practică programul de guvernare asumat de PSD.”

Seres Denes

“ Din punctul nostru de vedere nu avem motive ca să nu fim de acord cu noul Guvern. Din punctul meu de vedere, premierul desemnat Sorin Grindeanu este un om cu experiență, având în vedere că a fost parlamentar, ministru și președinte de Consiliu Județean. Este un om tânăr, pregătit din punct de vedere profesional, care îndeplinește toate condițiile pentru a face față provocărilor funcției de prim-ministru. Cred că formațiunea noastră va sprijini numirea acestuia în această funcție.

Lucian Bode

La prima vedere, Sorin Grindeanu pare un reprezentant PSD “spălat”. Aștept cu interes lista Guvernului și mai ales, programul de guvernare cu care se va prezenta Guvernu Grindeanu. Dacă programul de guvernare va coincide cu oferta electorală cu care PSD a câștigat alegerile, dacă acest program de guvernare va pune în practică tot ceea ce a promis PSD în campania electorală, atunci lucrurile intră pe un făgaș normal. În calitate de deputat al Parlamentului României și de reprezentant al Opoziției, responsabilitatea mea este să veghez ca programul de guvernare cu care PSD a câștigat alegerile să fie pus în practică de Guvernul Grindeanu. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, toate promisiunile Guvernului PSD și votul românilor din 11 decembrie au fost o păcăleală. Pentru dezvoltarea acestei țări și pentru bunul mers al României, sper din tot sufletul ca aceasta să nu se întâmple. Vom vedea.”

Liviu Balint

“Mă bucur că s-a ajuns la această decizie deoarece riscam să intrăm într-o criză politică, iar țara noastră nu are nevoie de acest lucru. Mă bucur pentru înțelepciunea atât a președintelui României, cât și a președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea pentru că au ajuns la un consens și Liviu Dragnea a făcut o a doua propunere și că președintele României a acceptat propunerea. În aceste condiții, sper ca până în data de 15 ianuarie să votăm Bugetul. Alianța PSD-ALDE a câștigat alegerile. Noi, cei din opoziție, vom fi cu ochii pe viitorul Guvern și vom taxa orice derapaj de la lucrurile și obiectivee pe care și le-au asumat. Le urez succes și voi susține în Parlament prin votul meu orice obiectiv viabil, fie din partea coaliției majoritare, fie din partea opoziției, dacă va fi înspre binele românilor și în special al sălăjenilor. Mai vreau să adaug că din poziția pe care o am în momentul de față îmi voi da concursul pentru îndeplinirea obiectivelor asumate în campania electorală și în special mă voi dedica proiectelor din domeniul sanitar.

Comentariile celorlalți

felicitari pe 02.01.2017 la 12:19
felicitari liviu balint pentru pozitia ferma
Juristul salajean pe 31.12.2016 la 11:19
Abia astept sa-i sorb lui Como luarile de cuvant si propunerile in camera. Orice ar zice lumea, aveam nevoie in parlament de un Mos Ion Roata. Dar nu de un Agamemnon Dandanache !
Cetatean 2 pe 31.12.2016 la 11:10
Ca varsta, la multi ani, cetateanului Balint! Ca deputat, nu l-as dori pentru multi ani, ca n-a citit o carte in viata lui Comobor. Biata tara!
Cetatean pe 30.12.2016 la 21:54
Desi lasat la urma cel mai bun comentariu e al domnului Liviu Balint.Un roman pentru romani,un om care a demonstrat ca e devotat.Dumnezeu sa va ajute sa ramaneti devotat salajenilor si tuturor romanilor.La multi ani 2017!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei