Joi , 21 Decembrie 2017

Cum va fi asigurată asistenţa medicală pe perioada sărbătorilor de iarnă

 Printr-un comunicat de presă remis de Direcţia de Sănătate Publică Sălaj este prezentat programul de activitatea al unităţilor din sistemul de sănătate pentru asigurarea asistenţei medicale populaţiei din judeţul Sălaj pentru perioadele 23 - 26  decembrie, precum şi 30 decembrie 2017-2 ianuarie 2018.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, aici vor fi asigurate 17 linii de gardă care includ radiologie şi laborator şi două linii de gardă de urgenţă la UPU. Spital Orăşenesc “Dr.Prof. Ioan Puscas” Şimleu Silvaniei va avea asigurate trei linii de gardă – o specialitate medicală, o specialitate chirurgie şi o specialitate pediatrie. De asemenea, Spitalul Orăşenesc Jibou asigură o linie de gardă – specialitate medicală, iar Spitalul de Boli Cronice Crasna asigurăo linie de gardă – specialitate medicală.

Continuitatea asistenţei medicale primare în perioadele 23 - 26 decembrie şi  30 decembrie 2017 -  2 ianuarie 2018  se asigură prin cele 4 centre de permanenţă Zalău, Crasna, Hida, Cehu-Silvaniei cu activitate continuă 24 ore.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă are întocmit planul propriu de activitate care cuprinde atât măsuri pentru Serviciul Judetean, cât şi pentru substaţii. S-a revizuit programarea echipajelor pe graficele de lucru: 5 echipaje pe zi la Zalău din care una cu medic şi două ambulante de transport  neasistat, precum şi câte 2-3 echipaje la substaţiile Jibou, Cehu-Silvaniei si Şimleul – Silvaniei. „S-au luat măsuri pentru ca, în caz de nevoie, să fie solicitate echipaje suplimentare de la domiciliu”, precizează reprezentanţii Ambulanţei.

„Recomandăm pentru populaţie să asigure o alimentaţie raţională, cu evitarea exceselor, să achiziţioneze alimente doar din unităţi autorizate, să evite automedicaţia şi să se adreseze unităţilor sanitare la primele simptome de îmbolnăvire”, precizează dr. Ligia Marincaş, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

10 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
10 Decembrie 2018
Citeşte mai mult