Marţi , 19 Mai 2020

Cum se face înscrierea la școală

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru viitorul an școlar s-au prelungit până în data de 7 iulie. La 2 luni de la închiderea tuturor școlilor, din cauza pandemiei, Ministerul Educației precizează că documentele de înscriere în clasa pregătitoare pot fi transmise școlii „pe e-mail sau prin poștă”, dar părintele are posibilitatea să le depună și direct la școală.

 

 

Înscrierea în învățământul primar 2020-2021

 

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021 a fost publicat, zilele trecut, în Monitorul Oficial. Potrivit noului calendar, părinții vor completa cererile-tip de înscriere până la data de 7 iulie. Cererile se pot completa online, transmite prin e-mail, prin poştă sau se pot depune la secretariatul școlii. Prima etapă de înscriere în învățământul primar (cuprinderea copiilor în clase) se va desfășura în perioada 8 – 20 iulie, iar a doua etapă este programată pentru perioada 21 – 31 iulie. La data de 31 iulie, școlile vor afișa listele finale cu elevii înscrişi.

 

Potrivit Ordinului de ministru prin care se modifică calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2020-2021, cererea-tip de înscriere se poate completa online, transmite prin e-mail, prin poștă sau se poate depune la secretariatul unității de învățământ la care părintele/tutorele legal instituit/reprezentantul legal dorește înscrierea copilului.

 

Ordinul prevede că părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv, pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător. De asemenea, stabilește că, în situația completării online a cererii de înscriere sau a transmiterii prin e-mail sau prin poștă, părintele va transmite școlii declarația-tip pe proprie răspundere (prevăzută în anexa 3 a ordinului) cu privire la veridicitatea informațiilor introduse în cerere.

 

A.V.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei