Marţi , 4 Aprilie 2017

Cum poţi beneficia de Sprijin Cuplat în zootehnie?

Începând cu acest an, fermierii care doresc să beneficieze de sprijinul cuplat în zootehnie trebuie să depună la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură certificatele de origine şi productivitate pentru animalele din fermele proprii.

În virtutea modificărilor apărute cu privire la condiţiile de acordare a sprijinului cuplat în zootehnie, preşedintele Asociaţiei Ovis Sălaj Nicolae Ţap explică noile condiţii de acordare a sprijinului cuplat în Zootehnie, subvenţie finanţată de Comisia Europeană.

“Să luăm un exemplu concret: La subvenţia europeană, începând cu acest an, s-au schimbat condiţiile. Până acum, animalele trebuiau înscrise în RG. Acum, s-au stabilit două criterii: astfel, prima condiţie este să fie înscrise în RG, iar, cealaltă condiţie este ca în fermă să fie un berbec cu certificat de origine la 35 de oi. Fermierul care are 150 de oi între un an şi opt ani beneficiază de acest sprijin european, denumit SCZ, dacă, la cele 150 de oi, are cinci berbeci cu origine cunoscută, adică cu certificat de origine”, a indicat inginerul Nicolae Ţap.

Totodată, Nicolae Ţap reaminteşte fermierilor să depună documentaţia la APIA, iar, pe lângă documentaţie, să prezinte şi certificatele de origine şi productivitate pentru animalele din exploataţie.

Sprijinul Cuplat zootehnic pentru ovine se solicită de către fermierii activi pentru un efectiv cuprins între 150 şi 500 capete de femele ovine şi/sau berbeci, inclusiv, pe beneficiar,  cu excepţia celor din unităţile administrative din zona montană, pentru care se solicită pentru un efectiv cuprins între 60 şi 500 de capete.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult