Marţi , 16 Ianuarie 2018

Criza guvernamentală văzută de PSD Sălaj

 Demisia premierului Mihai Tudose chiar de Ziua Culturii Naţionale aduce din nou instabilitate în zona guvernamentală.

 

 

Explicaţii cu privire la ceea ce se întâmplă în interiorul principalului partid de guvernământ ne sunt oferite şi de liderii PSD Sălaj. Preşedintele Tiberiu Marc, aflat la şedinţele de la Bucureşti în cadrul cărora se decide ce se întâmplă cu guvernarea, spune: „Situaţia este neobişnuită pentru ţara noastră, unde eram obişnuiţi cu mandate de patru ani în care premierul să fie şi preşedintele partidului care câştigă alegerile. În această nouă situaţie am convingerea ca CEX-ul PSD să facă cea mai bună alegere şi să nominalizeze pentru funcţia de premier cea mai potrivită persoană. PSD are personalităţi cărora preşedintele să le poată încredinţa mandatul pentru formarea viitorului guvern. Nu cred că este nevoie de prea mult timp pentru asta”.

 

Şi preşedintele executiv al PSD Sălaj, deputatul Iuliu Nosa, aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să rezolve rapid nominalizarea noului premier. 

 

„După şedinţa Comitetului Executiv din 8 ianuarie se aştepta o şedinţă a Comitetului Executiv de la sfârşitul lunii în care să se discute şi posibila restructurare a Guvernului. Din păcate, în urma incidentelor întâmplate cu poliţistul violator, premierul a avut o declaraţie nefericită, făcându-şi un colaborator apropiat, un subordonat, un coleg de Guvern, mincinos. Şi de aici lucrurile au escaladat şi nu poţi, din punctul meu de vedere, nu poţi să-ţi permiţi să conduci o echipă la nivel guvernamental în care să spui că ai colaboratori apropiaţi care te mint. Pentru că oamenii, până la urmă, nu mai înţeleg nimic. Şi-atunci, în urma acestei nefericite declaraţii, colegi din organizaţiile din ţară au solicitat convocarea unui comitet executiv de urgenţă şi decizia este cea pe care o ştim. Mă aştept ca în şedinţa Comitetului Executiv de astăzi  să se propună şi să se decidă noul premier pe care Iohannis să-l investească cu calitatea de a forma un nou guvern”, a declarat Iuliu Nosa pentru Sălăjeanul.

 

Dacă preşedintele PSD Liviu Dragnea spunea, după demisia premierului Tudose, că aşteaptă propuneri de la organizaţiile partidului pentru înlocuirea acestuia, se pare că organizaţia Sălaj a PSD nu are nicio propunere Cel puţin din câte ştia deputatul Iuliu Nosa, nu s-a discutat în organizaţie despre o eventuală propunere.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Peşti
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult