Vineri , 8 Februarie 2019

Cristian Lungu depune sesizare la Curtea Constituţională pe tema vaccinărilor obligatorii

Senatorul sălăjean Cristian Lungu contestă la Curtea Consituţională o iniţiativă legislativă care le interzice persoanelor care se opun vaccinării copiilor  să mai apară la televiziunile și posturile de radio din România.  Senatorul PMP consideră că , în acest fel, se încalcă un drept constituţional, şi anume dreptul fiecăruia de a se exprima liber.

 

Mai mulţi parlamentari USR, deputații Tudor Pop şi Emanuel Ungureanu și senatorul Adrian Wiener,  au iniţiat un proiect care să modifice Legea autiovizualului. În baza propunerii legislative,  părinții care se opun vaccinării vor fi cenzuraţi la televiziunile și posturile de radio din România.

Senatorul sălăjean  Cristian Lungu spune că în acest fel se încalcă un drept fundamental, stabilit prin Constituţie, dreptul la libera exprimare, motiv pentru care va contesta, marţea urtmătoare,  proiectul de lege la Curtea Constituţională.

De menţionat că senatorul sălăjean a fost unul dintre cei ma aprigi combatanţi ai Legii vaccinării obligatorii, pe motiv că în România nu există studii clare care să arate efectele vaccinurilor pe termen lung, pe de o parte, iar pe de altă parte a invocate studii realizate în străinătate potrivit cărora vaccinurile au, pe perioadă îndelungată, numeroase efecte adverse. În opinia sa, vaccinarea copilului este o problemă mult prea intimă pentru a interveni statul, decizia trebuind să fie exclusiv a părinţilor.

“Legea vaccinării obligatorii se întoarce! Prin acest proiect de lege părinții care se opun vaccinării copiilor lor în mod obligatoriu de către stat, vor fi cenzuraţi la televiziunile și posturile de radio din România. Cu alte cuvinte, dacă nu s-a reușit, până acum cel puțin, trecerea Legii vaccinării obligatorii prin Parlament, inițiatorii actualului proiect de lege doresc să suprime dreptul la liberă exprimare a persoanelor din România care nu sunt de acord cu obligativitatea vaccinării tuturor copiilor de către stat. Imediat după anunțarea în plen a acestui proiect de lege am anunțat plenul Senatului că îl voi contesta, alături de alți colegi parlamentari, la Curtea Constituțională a României (CCR), unde vom invoca Art. 30 alin. (1) şi (2) care arată, fără urmă de echivoc,  că libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. Cenzura de orice fel este interzisă”, spune Cristian Lungu.

Alţi 50 de parlamentari i se vor alătura în acest demers.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
20 August 2019
Citeşte mai mult