Miercuri , 8 Martie 2017

Cresc preţurile?

Economiştii avertizează că, în următoarea perioadă, este foarte probabil ca piaţa să se destabilizeze, fapt ce va duce la o creştere a preţurilor la bunuri de larg consum.

Creşterea salariului minim brut pe economie ar putea genera o creştere a preţurilor la o gamă variiată de produse, având în vedere costurile pe care le au de acoperit producătorii. Astfel, potrivit economistului sălăjean Alexandru Tamba, o creştere la produsele de larg consum este foarte probabil a avea loc în următoarea perioadă:

Ţinând cont de faptul că un element important în stabilirea costurilor produselor reprezintă cheltuielile cu salariile, sigur că va avea loc o creştere a preţurilor. Acuma vedem în ce măsură, cât de mare va fi acea creştere. Creşterea va fi mai mare acolo unde cheltuielile cu salariile în preţul produsului sunt mai mari, acolo va avea o inflaţie mai mare, iar acolo unde acest cost este mai mic, influenţa va fi mai mică. De altfel, ne putem aştepta, pentru prima dată, poate, în ultimii 4-5 ani, la o inflaţie crescătoare faţă de anul precedent, ţinând cont de faptul că anul trecut, de exemplu, a fost o inflaţie pozitivă. Aceasta se datorează şi creşterii preţurilor”, a explicat economistul Alexandru Tamba.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

12 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
12 Decembrie 2018
Citeşte mai mult