Vineri , 7 Iulie 2017

Credite preferenţiale pentru agricultori

Agricultorii sălăjeni care doresc să acceseze credite de la instituţiile bancare şi non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA în vederea finanţării investiţiilor curente sunt aşteptaţi la APIA pentru a-şi ridica adeverinţele.

Din 10 iulie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj eliberează adeverinţe pentru beneficiarii de plată în cadrul Campaniei 2017, pentru următoarele scheme: plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și măsurile de mediu şi climă. Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2017.

 De asemenea, prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa determinată pentru plată pentru schemele de plată care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ asupra cererii beneficiarului referitor la eligibilitatea schemelor de plată care fac obiectul convenţiei și că beneficiarul, la data emiterii adeverinţei, nu face obiectul excluderilor de la plată pentru aceste scheme de plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare. “Valoarea creditului va fi de până la 80% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA, iar dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M+ maxim 2%”, se arată în comunicatul de presă remis de APIA.

Precizăm că APIA eliberează adeverinţe şi pentru beneficiarii Măsurii 14T-Plăţi privind Bunăstarea Animalelor Campania 2017. Pentru fermierii din această categorie, valoarea creditului este de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţă.

“APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii”, transmite sursa citată.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult