Miercuri , 29 August 2018

Credite cu dobânda de până la doi la sută pentru fermieri prin APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente. Aceste credite se oferă fermierilor în condiţii avantajoase, dobânda fiind de până la doi la sută.

Fermierii pot accesa credite cu dobândă de până la doi la sută. Condiţia este ca mai întâi să treacă pe la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură Sălaj, pentru a li se elibera adeverinţe care confirmă că a depus cerere unică de plată pentru schema unică pe suprafaţă. Potrivit conducerii APIA Sălaj, această nouă oportunitate pentru fermieri este valabilă de la sfârşitul lunii iunie. De atunci şi până acum, fermierii sălăjeni şi-au manifestat interesul pentru a accesa astfel de credite. Cererea a venit în special din partea fermierilor mari, care au nevoie de sprijin financiar pentru extinderea exploataţiilor agricole.

„Putem să eliberăm adeverinţe pentru credit bancar. Au fost făcute convenţiile cu băncile, iar femierii care sunt interesaţi pot să vină să solicite adeverinţă pe care o eliberăm noi, APIA. Cu aceasta se duce la bancă şi beneficiază de acel credit, pe bază de adeverinţă, cu o dobândă foarte mică, undeva până în doi la sută, pentru a-şi putea desfăşura activităţile în această perioadă. Avem deja solicitări pentru adverinţe, în special din partea fermierilor mari, pentru că aici cheltuiala este destul de mare. Aceştia au suprafeţe mari, care necesită fonduri consistente, de aceea în special fermierii mari vor să scoată credite”, a precizat, pentru Sălăjeanul, Călin Perneş, directorul APIA Sălaj.

 

În ceea ce priveşte comisioanele practicate, APIA vine cu o serie de sfaturi pentru fermierii care intenţionează să acceseze fonduri pentru finanţarea capitalului de lucru. E indicat ca aceştia să analizeze cu atenţie soluţiile de finanţare propuse de instituţiile financiar-bancare şi nebancare şi costul acestora, astfel încât să aleagă variantele de finanţare care răspund cel mai bine cererilor pe care ei le au. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
18 August 2019
Citeşte mai mult