Marţi , 27 Iunie 2017

Credit cu dobândă de 5% prin Start-Up Nation

În mai puţin de două săptămâni, sălăjenii care doresc să acceseze Programul Start-Up Nation vor afla care sunt băncile care vor acorda creditele-punte care vor avea dobândă fixă de maxim 5% pe an.

La ora actuală, peste 2600 de întreprinderi mici şi mijlocii s-au înscris în Programul Start-Up Nation 2017 pentru a beneficia de ajutoare nerambursabile din partea Uniunii Europene de maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Antreprenorii înscrişi în program au posibilitatea să acceseze credite de la băncile partenere cu dobândă fixă de maxim 5% pe an, informează Ministerul pentru Mediu, Comerţ şi Antreprenoriat.

Astfel, băncile partenere vor acorda beneficiarilor următoarele condiţii pentru creditele-punte: dobânda la credit: pachet dobândă fixă de maxim 5%/an;, comision la credit: max 0,5%, din valoarea creditului, comision de gestiune: max 1% din valoarea creditului (se încasează la efectuarea primei trageri din credit), alte comisioane: max 1% din valoarea creditului (se încasează la efectuarea primei trageri din credit), garanţii de 80% din valoarea creditului garantat  de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) și în completare garantare cu  bunurile achiziţionate în cadrul programului si diferența garantată cu bunurile achiziționate prin Programul Start-Up Nation, perioada de analiză și solutionare a creditului punte maxim 20 zile de la solicitarea creditului.

De acest program pot beneficia microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) înființate după data de 30 ianuarie 2017 care se încadrează în condiţiile de eligibilitate specificate pe site-ul Ministerului Pentru Mediu Comerţ şi Antreprenoriat în descrierea programului.

Termenul limită de depunere al proiectelor este de 14 iulie, ora 20.00, cu posibilitate de prelungire dacă bogetul nu se epuizează. Pentru acest program, Guvernul României a alocat 500 milioane lei, credite bugetare, care vor putea fi folosite pentru finanțarea solicitanților din mediul urban, în afara Bucureștiului și a județului Ilfov, bani care ar urma să fie decontați ulterior de stat de la Uniunea Europeană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

19 Noiembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
19 Noiembrie 2018
Citeşte mai mult