Miercuri , 5 Iunie 2019

Corupţie dezincriminată dacă bunurile obținute sunt pentru terți

 Curtea Constituțională  s-a pronunţat azi, 5 iunie, cu privire la dezincriminarea faptelor de corupție dacă bunurile obținute sunt pentru terți. Cu o majoritate de 5 la 4, Curtea Constituțională a respins sesizarea formulată de opoziţie. Astfel,  faptele de corupţie sunt dezincriminate în cazul în care acestea sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase, precum şi în cazul în care sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine de alte foloase decât cele materiale.

 

Vă reamintim că, în 2 mai, PNL şi USR au depus la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii de modificare şi completare a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Potrivit sesizării, modificarea art. 12 din lege vizează dezincriminarea faptelor de corupţie în cazul în care acestea sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase, precum şi în cazul în care sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine de alte foloase decât cele materiale. A fost pentru a doua oară când actul normativ a fost atacat la CCR, după ce în 27 iulie 2018 preşedintele Iohannis sesizase Curtea Constituţională pe acelaşi subiect.

Tot în şedinţa de ieri,Curtea Constituțională a respins solicitările USR de invalidare a numirilor lui Gheorghe Stan și Cristian Deliorga ,la propunerea PSD, ca judecători constituționali.

Sesizarea lui Florin Iordache privind completurile specializate a fost amânată pentru 3 iulie.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei