Marţi , 12 Septembrie 2017

Cornul şi laptele se lasă aşteptate. Licitaţiile se află în stand-by

 Chiar dacă şcoala a început de câteva zile, cornul şi laptele se lasă aşteptate. Şi asta deoarece Guvernul doreşte să mai introducă în alimentaţia copiilor două elemente importante: legume şi fructe. Iar până la publicarea legii în Monitorul Oficial, Consiliul Judeţean nu poate lansa licitaţiile pentru achiziția acestor produse.

 

Şcoala a început în Sălaj fără lapte şi corn pe băncile elevilor. Cel care a încurcat buna desfăşurare a lucrurilor se pare că este Guvernul. Consiliul Judeţean se spală pe mâini şi afirmă că au fost organizate  licitaţii pentru lapte şi corn, însă acestea au rămas în stand-by după ce Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care modifică Programul prin introducerea legumelor şi fructelor.

„În luna august a apărut o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care prevede o nouă formă a programului ce presupune distribuirea în şcoli de legume, fructe, produse de panificaţie şi produse lactate. Guvernul a adoptat joi o Hotărâre privind modul de aplicare a programului. Acum se aşteaptă afişarea ei în Monitorul Oficial pentru a putea demara procedurile. Precizăm faptul că pentru vechiul program, Consiliul Judeţean a organizat două licitaţii, care acum se află în stand-by”, precizează purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Sălaj, Sebastian Olaru.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean aşteaptă publicarea Hotărârii pentru a vedea modul în care se vor organiza următoarele licitaţii şi modul în care poate fi demarat programul în judeţul Sălaj pentru ca pe băncile elevilor să ajungă aceste produse.

Reamintim că Guvernul a aprobat recent lista cu fructe, legume şi produse lactate şi de panificaţie care se vor distribui preşcolarilor şi elevilor până la gimnaziu în acest an şcolar.

Pe lista guvernului sunt mere, pere, struguri, prune, morcovi, păstârnac, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, ardei graşi și castraveţi proaspeţi.

Fiecare elev ar trebui să primească pe parcursul săptămânii, gratuit, două porţii de fructe şi/sau legume, două porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Iunie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei