Marţi , 9 Ianuarie 2018

Corina Creţu, comisar European: „Avem nevoie de norme mai simple pentru fondurile europene”

 În configurarea viitorului Cadru Financiar Multianual (post-2020), Uniunea Europeană trebuie să se concentreze mai mult asupra obiectivelor și rezultatelor dorite, nu doar asupra formalităților și procedurilor, a avertizat luni comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, aceasta făcând referire la necesitatea creării unor norme mai simple pentru accesarea fondurilor europene.

 

 

Sarcina noastră principală este aceea de a ajuta statele membre, regiunile și orașele să abordeze principalele provocări ale viitorului, cum ar fi inegalitățile, globalizarea, migrația și schimbările climatice. Acest lucru va ajuta la restabilirea încrederii în Uniunea noastră”, a spus Crețu, care a susținut discursul final în cadrul conferinței la nivel înalt „Perspective pentru viitorul nostru – Elaborarea cadrului financiar multianual”, la care au mai participat președintele Comisiei Europene -  Jean-Claude Juncker, ministrul german de Externe - Sigmar Gabriel, vicepreședintele Comisiei Europene - Jyrki Katainen și comisarul responsabil pentru buget, Günther Oettinger.

 

Totodată, trebuie să ne concentrăm mai mult pe obiectivele și rezultatele dorite, nu doar asupra formalităților și procedurilor. Cetățenii noștri doresc să vadă și să obțină rezultate tangibile. De aceea avem nevoie de norme mai simple pentru fondurile europene”, a mai susținut Corina Crețu.

Afirmațiile sale au avut loc în contextul în care președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut în cadrul aceleiași conferințe că noul buget multianual al Uniunii Europene (post-2020) trebuie să fie construit astfel încât să permită finanțarea noilor sectoare de interes precum apărarea, migrația, securitatea internă și cea externă, dar și modernizarea politicilor agricole și de coeziune.

Conferința la care Juncker și Crețu au făcut aceste declarații deschide ultima etapă a pregătirilor pentru următorul cadru financiar multianual, înaintea întâlnirii informale a liderilor europeni programată pentru luna februarie și a prezentării unei propuneri legislative de către Comisia Europeană, în luna mai 2018.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 Octombrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Berbec
20 Octombrie 2018
Citeşte mai mult