Miercuri , 8 Februarie 2017

Controverse între parlamentari. Cine vrea autostradă în Sălaj?

 Parlamentarii sălăjeni din opoziţie îi acuză pe reprezentanţii puterii că nu susţin amendamentele care au ca temă sectorul sălăjean al Autostrăzii Transilvania.

Parlamentarii sălăjeni din opoziţie îi acuză pe reprezentanţii puterii că nu susţin amendamentele care au ca temă sectorul sălăjean al Autostrăzii Transilvania.

 

Senator PMP acuză

Senatorul Vasile Cristian Lungu spune că parlamentarii sălăjeni  din partea puterii au votat împotriva amendamentelor  la proiectul de buget care privesc sectorul de autostradă care trece prin Sălaj.

„Unul dintre amendamentele depuse de mine a fost legat de finanţarea tronsonului 3B Mihăileşti – Suplacu de Barcău, am rugat, în momentul în care am prezentat în plen acest amendament să a suportul tuturor parlamentarilor de Sălaj şi din păcate parlamentarii UDMR şi PSD au votat împotriva acestui amendament, deşi acest amendament nu avea o coloratură politică şi era îndreptat pentru susţinerea autostrăzii Transilvania pe teritoriul judeţului Sălaj”, a declarat senatorul Lungu. Întrebat dacă i-a văzut personal, Lungu a precizat: „Da, pentru că am fost la prezidiu şi am cerut acest lucru în mod special şi am fost atent la modul în care dânşii au votat. Eu am văzut cel puţin doi în momentul în care am fost la prezidiu”. Întrebat pe cine a văzut votând împotrivă, senatorul PMP nu a vrut să dea nume. „Nu aş vrea să nominalizez, dar dintre parlamentarii prezenţi doi au votat împotrivă”, a precizat Vasile Cristian Lungu.

 

Probleme multe cu Autostrada Transilvania

Singurul parlamentar pe care UDMR îl are în judeţul nostru în acest mandat este deputatul Seres Denes. Acesta explică de ce nu era nevoie de un amendament special pentru autostradă.

„Problema autostrăzii este de altă natură şi aici am insistat şi am semnat cu colegii mai multe amendamente, că nu ne-a interesat numai pe noi. Problema este în felul următor: având în vedere că licitaţia care s-a concretizat în anul precedent şi contractul încheiat care a fost de altfel suspendat, desfăcut, asta înseamnă că se procedează la o nouă licitaţie publică pentru zona Bihorului, Suplac – graniţă. Această licitaţie urmează să se facă abia în luna iunie. Noi sperăm şi am propus acest lucru Ministerului Transporturilor să se realizeze în luna martie-aprilie o nouă licitaţie. N-ai ce face, contractul celălalt a fost anulat. Dacă se porneşte cu o nouă licitaţie, să vedem în ce condiţii se va derula. Aici sunt mai multe probleme, nu numai licitaţia în sine, la adjudecare pot să fie contestaţii. În condiţiile în care această chestiune se va derula în timp util, eventual în toamnă se vor putea continua lucrările. Dar, vă spun, asta în funcţie de cum se derulează licitaţia, care poate dura trei-patru luni sau poate dura chiar aproape un an. O altă chestiune, s-au alocat ceva bani pentru zona Nădăşel-Zalău, iar deocamdată a rămas în suspensie zona noastră pentru care probabil de anul viitor se vor demara procedurile de licitaţie”, a explicat Seres Denes, deputat UDMR.

Nu trebuie blocate fondurile

În aceeaşi logică se declară şi deputatul PSD Iuliu Nosa.

„Cel mai important lucru pentru mine şi pentru noi este faptul că investiţia se găseşte în situaţia de a avea sume alocate. Colegii parlamentari din partea UDMR-ului au solicitat sume suplimentare pentru porţiunea de autostradă în condiţiile în care, din păcate, în acest moment, tronsonul Suplac-Borş încă nu are constructor. A bloca resurse financiare numai pentru că vrei să dea bine într-un anumit moment, nu mi se pare corect. Nu suntem în situaţia economică ca ţară să blocăm fonduri la aprobarea bugetului pe anumite investiţii. Există elasticitatea necesară în prevederile bugetare şi Legea bugetului astfel încât să dea Dumnezeu să se încheie contractul de execuţie pentru tronsonul Suplac-Borş şi sunt convins că lucrările nu se vor opri din lipsă de finanţare”, a precizat pentru Sălăjeanul deputatul PSD Iuliu Nosa.

 

Din păcate, nu am reuşit să-l contactăm pe senatorul PSD Gheorghe Pop pentru un punct de vedere. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Octombrie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei