Joi , 16 Februarie 2017

Controalele APIA, pe ultima sută de metri

În această perioadă, reprezentanţii APIA Sălaj au desfăşurat ultimele controale pe teren pentru eşentionul din 2016, etapă obligatorie pentru ca fermierii să poată beneficia de subvenţiile acordate de APIA.

Februarie este luna în care reprezentanţii APIA din toate judeţele ţării desfăşoară ultimele controale pentru anul în curs. Conform datelor publicate la începutul acestei săptămâni, la nivel naţional, numărul fermelor rămase pentru control clasic a fost de 174. În aceste condiţii, începând de săptămâna viitoare, rapoartele de control din toate judeţele vor fi introduse în sistemul informatic şi centralizate la nivel naţional.

Precizăm că la sfârşitul lunii ianuarie, controalele pe teren erau în derulare în 8.174 de ferme din opt judeţe ale ţării, respectiv: Alba, Sălaj, Hunedoara, Olt, Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Dolj. Pentru încheierea la timp a controlului clasic, au fost detaşaţi 262 de specialişti de la alte centre judeţene, care au acoperit deficitul de personal existent.

În Sălaj, controalele în teren au fost finalizate, în această perioadă realizându-se ultimele clarificări pentru 20 de dosare, care vor fi şi ele introduse în sistemul informatic în cel mai scurt timp, după cum precizează directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Sălaj, Călin Perneş. În total, 999 de fermieri sălăjeni au fost incluşi în control, dintre care 419 au fost în control clasic, iar 580 prin teledetecţie.

Banii vor ajunge la fermierii aflaţi în eşantionul de control după câteva zile de la introducerea în sistem a raportului final de control, în conformitate cu rezultatele controlului, a adăugat Călin Perneş, directorul APIA Sălaj.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

14 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
14 Decembrie 2018
Citeşte mai mult