Joi , 9 August 2018

Continuă starea de tensiune la Tenaris Silcotub

Muncitorii de la Tenaris Silcotub lucrează în condiţii grele, pe salariul minim, spun sindicaliştii care-i reprezintă. Negocierile dintre multinaţională şi angajaţi sunt departe de a fi finalizate, iar starea de tensiune mocneşte în rândul muncitorilor încă din luna mai. Astăzi, la ora 11.00, problemele de la Tenaris Silcotub vor fi discutate la Ministerul Muncii.

Multinaţionala Tenaris Silcotub nu a avut, deocamdată, niciun fel de reacţie la acţiunile de protest ale angajaţilor nemulţumiţi de salariile pe care le primesc şi de condiţiile de muncă. Sindicaliştii spun că salariul unui muncitor nu răsplăteşte, nici pe departe, condiţiile grele de muncă în care îşi desfăşoară activitatea.

„Ieri (luni, n.red.), salariaţii şi-au primit fluturaşii de salarii. După o lună muncită fără ore suplimentare şi fără sâmbete şi duminici, avem fluturaşi de salarii de la oameni care lucrează în condiţii speciale, în siderurgie şi metalurgie, care au un câştig net la un program normal de 1.550 sau 1.600 de lei. Avem oameni cu vechime de șase-șapte ani care ajung undeva la 2.200 de lei net. La aceste sume se adaugă tichetele de masă, care la noi au o valoare de 15 lei pe zi. Aceste venituri nete ni se par extrem de scăzute faţă de activitatea depusă, faţă de mediul în care lucrează salariaţii noştri”, spune liderul de sindicat Alexandru Rus.

Sindicaliştii spun că dacă nu vor reuşi să ajungă la o înţelegere cu cei din conducerea companiei Tenaris Silcotub vor continua acţiunile de protest. „Sindicatul nu a mai fost căutat de administraţie pentru a sta de vorbă, pentru a căuta o soluţie să rezolvăm criza. Dorinţa noastră este să găsim o soluţie convenabilă pentru toate părţile. În acest moment, în societate s-a instaurat un climat de nelinişte, oamenii sunt preocupaţi de viitorul lor, de ceea ce se va întâmla”, spune sindicalistul.

Astăzi, problemele de la Tenaris vor fi discutate la Bucureşti, la Ministerul Muncii. „Mâine (azi, n.red.) voi avea o întâlnire la Bucureşti, la Ministerul Muncii, şi cu secretarul de stat Marius Rândunică, iar în primul rând voi discuta despre situaţia creată la Tenaris şi voi scoate în evidenţă inconvenientele care există în acest moment în Legea dialogului social, Legea nr. 62/2011, modificată de Guvernul Boc, strict la ceea ce ne-a împiedicat pe noi să putem să avem o acţiune de protest legal în interiorul societăţii, nu în afara porţilor”, a mai declarat Alexandru Rus.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei