Vineri , 8 Februarie 2019

Consumul de fructe și legume, promovat în școlile sălăjene

Peste 2.000 de elevi sălăjeni au fost implicați într-un proiect derulat la finalul lunii ianuarie în  28 de unități școlare, privind importanța consumului de fructe și legume. Intitulat “Coșul de fructe – coșul de sănătate”, proiectul s-a adresat elevilor din ciclul primar beneficiari ai programului de distribuţie a merelor în şcoli. În total, au fost implicați peste 2.000 de copii din 28 de școli, elevi din ciclul primar sunt beneficiarii programului „Furnizarea şi distribuţia merelor, laptelui, produselor lactate şi produselor de panificaţie pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular din judeţul Sălaj, pentru anii şcolari 2018-2020”.

Copiii au pregătit salate de fructe, au scris poezii și compuneri, au realizat pliante, colaje, postere și afişe despre beneficiile consumului de fructe şi de legume proaspete sau, prin intermediul unor jocuri de rol, și chiar au realizat un dialog imaginar între fructul românesc și cel exotic. La finalul activităților, s-au făcut degustări de fructe, fiecare copil participant primind o banană, o portocală şi o pară.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, acțiunea a urmărit educarea copiilor, sensibilizarea părinţilor şi a cadrelor didactice  pentru a susține şi a promova consumul de fructe şi legume, în spiritul unui stil de viaţă sănătos.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

20 August 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
20 August 2019
Citeşte mai mult