Luni , 6 August 2018

Conflictul de muncă de la Tenaris ajunge joi la Ministerul Muncii

Conflictul de muncă de la Tenaris Silcotub  va ajunge, săptămâna aceasta, subiect de discuţie  la ministerul Muncii. Sindicaliştii care reprezintă interesele angajaţilor se vor întâlni, joi, cu reprezentanţi ai ministerului, principatul subiect ce urmeză a fi discutat referindu-se la problemele angajaţilor multinaţionalei şi la lipsa unui dialog cu aceasta.

“Joi, la ora 11, am o întâlnire la Ministerul Muncii cu un domn secretar de stat. Eu vreau să-i prezint toată situaţia de la noi, ce s-a întâmplat de la negocierile începute în 8 mai până în prezent. Sunt nişte chestiuni care, zic eu, nu sunt în regulă legat de unele contracte individuale de muncă care au fost modificate incorect, nu pot spune ilegal, le-am prezentat şi în instanţă dar instanţa e în vacanţă până la toamnă. Voi prezenta şi nemulţumirile pe care le avem faţă de Legea dialogului social care nu ne dă voie să acţionăm legal, în curtea societăţii. Eu încerc acum, pe orice cale, să-i ajut pe salariaţi. De la Tenaris nu am primit niciun semnal. Noi o să continuăm acţiunile de protest. O să facem un grup de pichetare la porţile fabricii, o să ne montăm pancartele acolo, o să ne montăm şi un cort provizoriu…O să facem tot ce ne stă în putinţă şi este legal”, spune liderul de sindicat Alexandru Rus.

Duminică, sute de angajaţi au protestat, pentru a doua oară, în centrul Zalăului, nemultumiţi de salariile pe care le primesc. Sub sloganul “Silcotub, nu uita, noi suntem averea ta!”, muncitorii au cerut salarii decente, condiţii mai bune de muncă, fără tură continuă, dar şi o nouă Lege a dialogului social. Muncitorii susţin că, deşi lucrează în condiţii grele, specifice metalurgiei, mulţi dintre ei sunt plătiţi cu salariul minim pe economie.

 

Comentariile celorlalți

Degeaba se duc la Olguta pe 07.08.2018 la 10:56
PSD-ul are grija doar de bugetari

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Aprilie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei