Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 9 Februarie , 2018

Condiţii de iarnă pe drumurile din judeţ

de Cristina POP

 Având în vedere condițiile meteo nefavorabile din aceste zile, polițiștii sălăjeni recomandă, atât conducătorilor auto, bicicliștilor cât şi pietonilor, să manifeste atenție și prudenţă în trafic, respect față de ceilalți participanți la trafic, respectarea regulamentului rutier.

Înainte de a porni la drum, este indicat ca șoferii să se intereseze de starea drumurilor și să se asigure că au autoturismele echipate cu anvelope de iarnă.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, fără a face referire la vreo dată calendaristică. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită cu polei sau zăpadă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă. În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile, sub formă de lapoviţă sau ninsoare, precum şi vântul puternic pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Polițiștii rutieri sălăjeni vă adresează câteva recomandări de bază, de care orice conducător auto trebuie să țină cont atunci când se urcă la volan.

Nu consumaţi alcool dacă știți că trebuie să vă urcați la volan şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi.

Pietonilor le recomandă să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor, să respecte culoarea semaforului din dreptul trecerilor de pietoni  şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Polițiștii rutieri sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație grave și menținerea unei atitudini prudente în trafic.

De asemenea, la acest sfârșit de săptămână, în Zalău dar și pe drumurile județene, sunt amplasate aparate radar, iar echipele de polițiști alcătuiesc filtre în diferite localități de pe raza județului.