Miercuri , 7 Martie 2018

Concurs de recitare de poezii, la Şimleu Silvaniei

 Prima ediţie a unui concurs de recitare de poezii ce aparţin poetului local George Mureşan va avea loc în perioada următoare, la Şimleu Silvaniei

 

Elevii şimleuani din ciclul primar, dar şi cei care aparţin Şcolilor din localităţile aparţinătoare, Cehei şi Bic, au ocazia de a participa miercuri, 21 martie, la prima ediţie a concursului de recitare de poezie „George Mureşan” ce are ca scop stimularea creativităţii, cunoaşterea operei unui autor local, dar şi deschiderea apetitului pentru citit în rândul celor mici. Concursul este organizat la iniţiativa bibliotecarei Parascheva Pascu şi are susţinerea şi implicarea Centrului Cultural Şimleu Silvaniei, a Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) Şimleu Silvaniei, dar şi a Bibliotecii Orăşeneşti Şimleu Silvaniei. Locaţia desfăşurării concursului este incinta Bibliotecii Orăşeneşti Şimleu Silvaniei, iar cele mai bune interpretări vor fi premiate.


„La iniţiativa personalului Bibliotecii Orăşeneşti din Şimleu Silvaniei, în data de 21 martie va fi organizată prima ediţie a concursului „George Mureşan”; ne-am gândit la această formă de exprimare a culturii la îndemnul doamnei bibliotecare Parascheva Pascu pe care am considerat-o a fi a fost o propunere extrem de interesantă şi binevenită în contextul în care George Mureşan locuieşte la Şimleu Silvaniei şi de câţiva ani este un colaborator apropiat al Centrului Cultural Şimleu Silvaniei. Această primă ediţie va reuni toate Şcolile din Şimleu Silvaniei, cu localităţile aparţinătoare, Cehei şi Bic, la care vor participa elevi din ciclul primar, vor recita poezii ale poetului George Mureşan şi în urma acestui concurs, cele mai bune interpretări vor fi premiate. Noi încercăm în acest fel să stimulăm creativitatea, educaţia, dar şi partea de memorare a unor poezii ce aparţin unui autor local”, precizează directorul CNIPT Şimleu Silvaniei, Daniel Stejeran.

Aşadar, elevii şimleuani vor avea posibilitatea de  a participa la o activitate educativă organizată de câteva insituţii din Şimleu care sunt interesate de promovarea valorilor locale, dar mai ales, de cultivarea sensibilităţii vizavi de actul artistic.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei