Marţi , 21 Mai 2019

Concurs de ciclism la Porolissum

Ediția 2019 a concursului MICHELIN Velotur Sălaj va avea loc în 25 și 26 mai, întrecerea fiind una cu tradiție la nivelul județului. Ciciliștii participanți vor avea ocazia să străbată două trasee - unul pe Centura Zalăului, și un altul mai provocator, amenajat în impresionantul peisaj din zona Castrului Roman de la Porolissum.

Prima cursă, cea contra timp individual, se va desfășura în 25 mai, cu sprijinul Primăriei Zalău. Potrivit organizatorilor, pe durata întrecerii, traficul va fi restricționat pe șoseaua ocolitoare, sportivii având de parcurs traseul dus-întors. În total, 16,8 km, cu start și cronometrare individuală a sportivilor, din 30 în 30 de secunde.

În 26 mai, cicliștii se vor alinia la startul probei de fond, traseul fiind cel din anii precedenți, cu startul și finişul în zona Castrului Roman Porolissum, și cu două variante ale probei: tura scurtă, de 65 km, sau tura lungă, de 115 km.

Concursul sportiv este organizat de către Asociația Județeană de Ciclism Prahova, în parteneriat cu Consiliul Județean Sălaj, care asigură o finanțare de 15.000 de lei. MICHELIN Velotur Sălaj este un eveniment cu tradiție la nivelul județului, pe lângă componenta sportivă, acesta propunându-și să valorifice potențialul turistic al Castrului Roman Porolissum, un loc în care amprenta istoriei se vede și se simte la fiecare pas.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei