Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Vineri , 10 Noiembrie , 2017

Concurs de chitară Clasică la Zalău

de Cristina POP

 Municipiul Zalău va găzdui o primă ediţie a Concursului de Chitară clasică, în organizarea  Liceului de Artă „Ioan Sima”, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Această primă ediţie se va desfăşura în perioada 18-19 noiembrie, cu participarea  unui număr de 30 de concurenți din țară din județele: Cluj, Bistrița-Năsăud, Satu Mare, Mureș, Botoșani, Alba  și Sălaj.

Juriul concursului va fi alcătuit din personalități ale chitarei clasice care și-au confirmat valoarea de-a lungul timpului, atât prin participarea în diferite comisii de evaluare, precum și prin rezultatele deosebite obținute cu elevii la  majoritatea concursurilor importante din țară și străinătate. Este vorba despre lect. univ. dr. Ștefan Trifan de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, prof. Pop Valentin de la Liceul de Artă „Tudor Jarda” din Bistrița și prof. Dragoș Tudor de la Liceul de Artă din Alba Iulia.

Scopul principal al acestui concurs este acela de a promova adevăratele valori, precum și acela de a aduce mai aproape de Zalău, pentru prima dată, chitara clasică. Concursul și Festivitatea de premiere se vor desfășura în sala „Dialoguri Europene” a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj. Pentru fiecare categorie de vârstă se vor acorda Locul I, Locul II și Locul III, în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute.

Menționăm că avem intenția de a continua acest concurs și în anii ce vor veni, ediția I fiind doar începutul unui drum pe care ni-l dorim cât mai lung. Intenționăm ca la următoarele ediții să putem organiza și cursuri de măiestrie (masterclass) pentru participanți, precum și recitaluri susținute de personalități ale chitarei clasice din țară și străinătate”, precizează Titus Câmpean, directorul Liceului de Artă Ioan Sima Zalău.