Miercuri , 17 Ianuarie 2018

Concert simfonic la Zalău

 Grupul Vocal Anatholis și Miniorchestra Classis din Cluj-Napoca vor susţine marţi seara un concert simfonic la Zalău.

Concertul, organizat de Primăria Municipiului Zalău, Casa Municipală de Cultură Zalău şi Rotary Club Zalău, va avea loc marți, 23 ianuarie 2018, ora 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Zalău. Intrarea este liberă, pe bază de invitații. Acestea se pot ridica de la sediul Casei Municipale de Cultură Zalău, începând cu data de 18 ianuarie.

Grupul Vocal Anatholis, primul grup vocal ce abordează genul pop-operă din Cluj-Napoca, a fost fondat în 1995, de către actualul coordonator artistic, tenorul Florin Pop. Alături de acesta, din grup mai fac parte baritonul Bogdan Nistor, basul Alexandru Stelian Simonfi și tenorul Gelu Moldovan, acompaniați la pian de Krisztian Kosa. Toți membrii grupului sunt absolvenți ai Academiei de Muzică Gheorghe Dima și în prezent activează ca soliști ai Operei Naționale din Cluj-Napoca, având o vastă experiență scenică. Pe plan artistic, Grupul Vocal Anatholis colaborează îndeaproape cu mezzo-soprana Cristina Damian și cu soprana Ștefania Barz.

În 2005, Grupul Vocal Anatholis și-a început activitatea concertistică participând la evenimente corporate, dar și la gale de binefacere și concerte în aer liber. Colaborează de asemenea cu instituții de cultură din întreagă țară, cum ar fi: Filarmonicile din Târgu Mureș, Sibiu și Oradea, Centrul pentru cultură Bistrița, dar și cu Operele din Timișoara și Galați.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei