Miercuri , 4 Septembrie 2019

Compania de Apa SOMES a gazduit o noua runda de intalniri cu autoritatile nationale si operatorii care acceseaza POIM

 Cluj-Napoca, 4 Septembrie 2019

 

Compania de Apa SOMES a gazduit o noua runda de intalniri cu autoritatile nationale si operatorii care acceseaza POIM

Miercuri, 4 Septembrie a.c., Compania de Apa Somes SA a gazduit la Cluj-Napoca o noua runda de intalniri intre reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE), respectiv ai Autorității de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul MFE si reprezentantii Companiilor de apa din Regiunea de NV -  Cluj-Salaj, Oradea, Maramures, Turda, Satu Mare, Bistrita Nasaud – care in perioada urmatoare vor implementa investitii de modernizare si extindere a infrastructurii de apa-canal in cadrul POIM – Programul Operational Infrastructura Mare.

La intalnirea gazduita de domnul dr.ing.  Calin Vasile Neamtu, Director general al Companiei de Apa Somes SA, au participat dl. Cezar Caleap, Secretar de stat in cadrul MFE, CătălinBalan -  Director general DGPEIM, Bogdan Teodorovici  Director, Directia Autorizare Proiecte, Andrei Chivu Director, Directia Monitorizare Proiecte si Cătălin Gorgan Director, DRI Cluj-Napoca si directori respectiv reprezentanti ai Unitatilor de Implementare a Proiectelor din cadrul operatorilor invitati. În cadrul acestei întâlniri, au fost analizate stadiul proiectelor de extindere și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată, precum și dificultățile cu care se confruntă operatorii în ceea ce privește elaborarea aplicațiilor de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii și măsurile de urgentare a demersurilor privind aprobarea acestora. De asemenea, s-au discutat problemele generate de modificările legislative cu care se confruntă antreprenorii si beneficiarii proiectelor finanțate prin POIM 2014-2020, care pot conduce la blocaje majore în implementarea proiectelor și s-a încercat identificarea unor soluții în vederea sprijinirii acestora.

Reamintim faptul ca Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) este cel mai mare program operațional al României și al doilea ca mărime, din Uniunea Europeană. El asigură finanțarea principalelor priorități de dezvoltare ale României în acord cu angajamentele asumate în Acordul de Parteneriat și cu obiectivele Strategiei Europa 2020.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”, care va fi derulat deCompania de Apă Someş S.A.este in valoare de 355,6 Milioane Eurosivizeaza modernizarea şi extinderea infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare care va contribui semnificativ la dezvoltarea socio-economică a ariei deservite din județele Cluj si Sălaj, la asigurarea unui nivel îmbunătățit de sănătate și confort pentru populație în condiții de siguranță și în regim continuu, la reducerea poluării mediului prin eliminarea descărcării apei uzate neepurate sau insuficient epurate, la reducerea costurilor prin eficientizarea operării si eliminarea vulnerabilităților prezente, ȋn particular ale sistemelor alimentate din surse locale, susceptibile a fi afectate de fenomenele extreme ce însoțesc schimbările climatice.

Biroul Relatii Publice si Mass-Media

Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Săgetător
17 Ianuarie 2020
Citeşte mai mult