Joi , 28 Noiembrie 2019

Școli acreditate fără autorizație la incendiu

Școlile de stat și private nu vor mai fi obligate să obțină autorizația de incendiu atunci când sunt autorizate și acreditate, potrivit modificării legii publicate în această săptămână în Monitorul Oficial. Concret dosarul de acreditare nu va mai conţine şi autorizaţia de asigurare la incendiu, aşa cum se întâmpla până acum.

Autorizația de securitate la incendiu a fost eliminată oficial dintre condițiile pentru autorizarea și acreditarea școlilor și grădinițelor de stat și private. Monitorul Oficial a publicat marți o lege care stipulează că Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar nu mai trebuie să verifice autorizația de securitate la incendiu, înainte de a propune autorizarea/acreditarea unei școli. În schimb, autoritățile locale care dețin clădirea și proprietarii imobilelor în care funcționează școala au, în continuare, obligația de a obține autorizația sanitară de funcționare și autorizația de securitate la incendiu. Asta înseamnă că în cazul școlilor de stat autorizația va fi obținută de primărie, care este proprietara clădirilor, iar în cazul școlilor private autorizațiile vor trebui obținute de acestea în cazul în care sunt proprietarii clădirilor în care funcționează.
Propunerea pentru ca autorizaţia de asigurare la incendiu pentru școli să fie obţinută de primării a fost făcută din luna aprilie, atunci când Ministerul Educaţiei a anunțat că îi degrevează pe directorii de şcoli de obţinerea autorizaţiei de asigurare la incendiu atunci când îşi depun actele pentru autorizarea şcolii.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sălaj, la nivelul județului 15 unități de învățământ cu 21 de clădiri nu dețin o astfel de autorizație.
 
 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei