Joi , 13 Aprilie 2017

Colegiul Naţional „Silvania” Zalău, liderul cu cei mai mulţi olimpici

Colegiul Naţional Silvania Zalău şi-a premiat astăzi elevii care s-au validat la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare. Nu mai puţin de 77 dintre cei care vor reprezenta judeţul Sălaj la olimpiadele şi concursurile naţionale provin de la acest liceu.

A devenit o tradiţie la Colegiul Naţional „Silvania” ca înainte de participarea la etapele naţionale să fie premiaţi elevii care s-au calificat la această etapă. De această dată, aceştia au primit un plic cu suma de 100 de lei din partea instituţiei de învăţământ. „De această dată vorbim de 77 de elevi care au fost premiaţi, elevi care vor reprezenta Colegiul şi judeţul la competiţiile naţionale. Noi ne bucurăm pentru că am reuşit astăzi să-i răsplătim cu o modestă sumă de 100 de lei. Credem că aceşti copii merită şi mai mult şi credem că factorii locali-Consiliul Local,Consiliul Judeţean trebuie să fie puţin mai implicaţi ca elevii să simtă că suntem alături de ei. Este prea puţin cât facem pentru munca enormă pe care ei o depun în obţinerea acestor rezultate”, precizează Vasile Bulgărean, directorul Colegiului Naţional Silvania

Printre premianţi s-au numărat şi două eleve de clasa a V-a, clasă nou-infiinţată la Colegiul Naţional „Silvania”. Potrivit directorului Vasile Bulgărean, este vorba despre Flore Roxana, care s-a calificat la etapa naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română şi Ilieşiu Anne, care s-a calificat la etapa naţională a concursului de literatură şi la olimpiada de matematică, faza naţională. „Eu cred că proiectul meu începe să dea roade deoarece la nivelul clasei a V-a am luat ce se putea pentru reprezentarea judeţului la nivel naţional. Sperăm ca pe viitor să obţinem aceleaşi rezultate. Îmi doresc ca acest ciclu gimnazial, pepinieră pentru liceu, să se împlinească la fel ca un vis al meu”, a completat Vasile Bulgărean.

 

Cei mai mulţi olimpici pe care îi dă anul acesta CNS-ul sunt la matematică, unde şase elevi s-au calificat la naţională. Urmează limba şi literatura română, informatica şi limba engleză cu câte cinci elevi fiecare, dar şi celelalte discipline la care s-a calificat între unu şi patru elevi.

Comentariile celorlalți

anonim pe 19.04.2017 la 18:35
Informati corect,6 elevi s-au calificat la matematica.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

24 Aprilie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Leu
24 Aprilie 2018
Citeşte mai mult