Marţi , 10 Iulie 2018

Clasele de matematică-informatică de la Colegiul Naţional, cele mai căutate de absolvenţii de clasa a VIII-a

 S-au afişat rezultatele la admiterea în licee a absolvenţilor de clasa a VIII-a. Cea mai mare concurenţă a fost la clasele de matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Silvania” Zalău. În cele trei clase propuse, ultima medie de admitere a fost 8,82, în condiţiile în care anul trecut, la aceste clase ultima medie cu care s-a intrat a fost 9,33.

Pentru această specializare au optat şi elevii care au obţinut cele mai mari medii la Evaluarea Naţională. Aici se regăseşte şi eleva Liceului Sportiv „Avram Iancu” Zalău Negrean Daria, care a avut media de admitere 10, după ce a obținut aceeaşi medie şi la Evaluarea Naţională. La aceeaşi specializare, însă la limba maghiară, ultima medie de admitere a fost 8,60. Şi clasa de ştiinţe umaniste de la acelaşi liceu a fost căutată de elevi. Ultima medie de admitere la clasa de filologie a Colegiului a fost 8.55.

Pe locul patru în topul celor mai căutate clase a fost profilul matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, unde ultima medie cu care s-a intrat a fost 8.36.

În top urmează tot clasele de la Colegiul Naţional „Silvania”. Este vorba despre clasa de matematică-informatică, engleză intensiv şi despre cele două clase de ştiinţe ale naturii, unde ultimele medii au fost 8.18, respectiv 8.16.

Ierarhia este completată de cele două clase de matematică-informatică de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, unde 8.10 a fost ultima medie de admitere.

Urmează, în top, clasa de economic de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, clasa matematică-informatică de la Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei, Ştiinţe ale naturii şi filologie de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei.

 

La liceu, cu 2.51

Şi în acest an s-a intrat la liceu cu medii foarte mici. Ultima medie a fost 2.51, medie cu care s-a intrat la Liceul Tehnologic „Ioachim Pop” Ileanda. Nu doar în mediul rural s-a intrat cu medii aşa de mici. La Jibou, la Liceul Tehnologic „Octavian Goga” ultima medie de admitere la clasa de electric a fost 2.53.  La clasa de comerţ de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Gîlgău ultima medie de intrare a fost 2.80.

 

Începe a doua etapă de admitere

Rezultatele comunicate luni pe site-ul edu.ro reprezintă însă o primă repartizare computerizată pentru admiterea în liceu în 2018. O a doua etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere la liceu în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat la liceu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

23 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Rac
23 Martie 2019
Citeşte mai mult