Adresa
oras, România
telefoane
office@salajeanul.ro
Joi , 13 Februarie , 2020

Clase închise pe bandă rulantă

de Andreea Vilcovschi
Peste 200 de elevi de la patru unități de învățământ din municipiul Zalău stau acasă, ca urmare a suspendării temporare a cursurilor pe fondul epidemiei de gripă. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Sălaj au anunțat că în prezent, la nivelul județului Sălaj sunt închise parțial 4 unități de învățământ preuniversitar, care au suspendate temporar cursurile, au anunțat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Sălaj. Măsurile au fost luate ca urmare a dispozițiilor transmise de către Ministerul Educației, conform cărora în cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi sau grupă de copii, cursurile clasei, respeciv ale grupei se vor suspenda.
Conform sursei citate, cursurile sunt suspendate până vineri, 14 februarie, la clasa a V-a A și a IV-a E de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, la clasa a V-a D de la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu”, la clasele I-a A, a VII-a A și a VIII-a C de la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” Zalău, și la clasele I-a A și a VIII-a A de la Liceul de Artă „Ioan Sima” Zalău.
Unitățile de învățământ preuniversitar menționate mai sus, dar și celelalte unități școlare din județ au luat toate măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.
Inspectoratul Școlar Județean Sălaj monitorizează zilnic cazurile de gripă, iar acest proces va dura până la finalul sezonului rece. Există, de asemenea, o legătură operativă permanentă cu Direcția de Sănătate Publică Sălaj.