Joi , 21 Noiembrie 2019

Cinci zile de teatru la Zalău

Festivalul de Teatru "Virgil Flonda" Zalău ajunge anul acesta la al doilea capitol. Timp de 5 zile, în perioada 4-8 decembrie, spectatorii vor avea parte de spectacole de teatru inedite, conferințe culturale, ateliere și alte surprize, găzduite de Clădirea Transilvania, Casa de Cultură a Sindicatelor și Kalvineum.
În acest an, Festivalul de Teatru "Virgil Flonda" devine internațional, în cadrul evenimentului urmând să fie puse în scenă și două spectacole din Republica Moldova.
 
"Tema ediției din acest an o reprezintă speranța. Speranța unui viitor mai bun în Zalău, în care vom avea un teatru, iar un astfel de program, cum este cel al festivalui, va fi ceva normal. Am ales să spunem o poveste de succes în Zalău, o poveste a unui oraș care dintr-o urbe cu patru-cinci evenimente culturale de teatru pe an am ajuns în cinci zile de festival la șase spectacole, plus nenumărare conferințe culturale, ateliere și alte activități. Îi invit pe zălăuani să ia parte la această poveste", a declarat Darius Prodan, președintele Asociației Pro Teatru care organizează festivalul.
 
Născut în 1948 în localitatea Marin, judeţul Sălaj, Virgil Flonda a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti. După cum scrie Aurel Maxim în volumul "Monografia satului Marin, activitatea sa artistică s-a desfăşurat, în principal, la Teatrul Naţional „Radu Stanca” din Sibiu unde a fost actor, iar o anumită perioadă a îndeplinit şi funcţia de director artistic. A fost membru UNITER şi a interpretat numeroase roluri în teatru şi film. Spectatorii s-au putut bucura să-l vadă pe actorul Flonda pe scenă timp de aproape trei decenii. Ultimul său rol a fost în "Aşteptându-l pe Godot", în 2005. A decedat în 2006.
 
 
 

Comentariile celorlalți

Măria pe 21.11.2019 la 15:30
Dar cine este acest domn?
ion pe 21.11.2019 la 14:17
Spînu Ovidiu Cristian va fi noul tehnoredactor al Muzeului, dupa un concurs aranjat!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei