Luni , 9 Ianuarie 2017

Cinci milioane de euro pentru Sălaj

În 2016, sălăjenii au primit în jur de cinci milioane de euro prin finanţare europeană. Valoarea corespunde alocărilor proiectelor contractate prin intermediul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Potrivit informaţiilor furnizate de către directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale - Domiţian Benţe, sălăjenii au obţinut alocări consistente prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Astfel, proiectele contractate însumează în jur de cinci milioane de euro, după cum precizează directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

„Ca o concluzie a activităţii noastre, s-au depus proiecte, la nivelul Sălajului, în valoare de 18.716.000 de euro. Din această valoare, în anul 2016 au fost contractate proiecte în cuantum de 4.920.250 de euro. Sigur, nu noi suntem cei care putem afirma că este o situaţie mai mult sau mai puţin mulţumitoare. Asta rămâne ca alţii să aprecieze. Rugămintea noastră în continuare este ca potenţialii beneficiari să depună proiecte pentru a beneficia de  finanţare europeană”, a specificat Domiţian Benţe.

Fondurile alocate proiectelor care au ca obiectiv dezvoltarea mediului rural vizează submăsuri agricole, nongricole, precum şi măsurile care urmăresc dezvoltarea infrastructurii din comunele sălăjene.

După cum a punctat şi directorul Domiţian Benţe, sălăjenii pot în continuare să depună proiecte pe fonduri europene, în măsura în care există fonduri disponibile. În acest sens, fermierii sălăjeni pot opta pentru investiţii în exploataţii agricole din sectorul zootehnic, proiecte pentru cooperarea orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol. De asemenea, în această perioadă se primesc cereri de finanţare în cadrul schemei pentru micii fermieri, informează Domiţian Benţe.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

26 Martie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei