Joi , 14 Noiembrie 2019

Cetățeni moldoveni prinși muncind ilegal în Sălaj

10 cetățeni moldoveni care desfășurau activități fără forme legale au fost depistați pe raza județului Sălaj în cadrul unei acțiuni derulată de oamenii legii miercuri, 13 noiembrie, în care au fost implicați peste 40 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră au fost mobilizați în acest demers, organizat sub egida Reţelei Europene a Forţelor de Poliţie Transporturi.
 
Acțiunea oamenilor legii a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea furturilor de metale feroase şi neferoase, a faptelor săvârșite cu violență, precum şi depistarea migranţilor ilegali. În aceste context, s-a acționat în trenurile de persoane şi s-au verificat trenurile care transportă mărfuri periculoase.
De asemenea, au fost efectuate verificări şi la centrele de colectare materiale feroase şi neferoase din Jibou, Cehu Silvaniei, Sărmăşag etc. În acest context, au fost verificate 19 puncte de colectare, opt trenuri de persoane şi patru staţii de cale ferată.
 
Peste 100 de persoane au fost legitimate, fiind depistaţi şi 12 cetăţeni străini care desfăşurau activităţi fără forme legale. Printre aceștia din urmă, 10 bărbați, toți cetățeni moldoveni, cu vârste cuprinse între 18 și 54 de ani, care lucrau fără aviz de muncă pe un șantier. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că străinii au intrat legal pe teritoriul României, în baza pașapoartelor și a acordului de desființare a regimului de viză pentru cetățenii moldoveni, însă nu au respectat reglementările referitoare la angajarea în muncă.
 
Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis pe numele acestora decizii de returnare sub escortă şi a fost instituită interdicţia de intrare în România pentru o perioadă de 6 luni. De asemenea, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei se vor dispune măsurile legale conform legii privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.
Totodată, pe linie rutieră au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, şapte permise de conducere au fost reţinute şi patru certificate de înmatriculare retrase.
La acțiune au participat și reprezențanți ai Biroului pentru Imigrări Sălaj.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Ianuarie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei