Joi , 26 Aprilie 2018

Centrul Militar Judeţean Sălaj caută rezervişti voluntari

 Centrul Militar Judeţean Sălaj caută rezervişti militari. Instituţia asigură consilierea şi înscrierea pentru rezerviştii voluntari, care reprezintă o categorie de personal militar în rezervă, distinctă faţă de cea a personalului militar în activitate.

Pentru anul 2018, la nivel naţional sunt disponibile peste 3.400 de posturi.

Ca element de noutate faţă de anul trecut, anul acesta sunt şi posturi de cadre militare, din care ofiţeri - aproximativ 380, maiştri militari - aproximativ 140 şi subofiţeri - aproximativ 680.

Rezerviştii voluntari sunt cetăţeni români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul în România, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi Normele de aplicare ale acesteia şi au încheiat contractul cu instituţia militară.

Rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat care consimte, pe bază de contract individual pe durată determinată, să încadreze funcţii în statele de organizare ale structurilor M.Ap.N.

Rezerviştii voluntari provin din rândul rezerviştilor sau al cetăţenilor care nu au îndeplinit serviciul militar (activ), dar care optează pentru îndeplinirea serviciului militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar.

Rezerviştii militari pot fi cadre militare rezervişti voluntari sau soldaţi şi gradaţi profesionişti.

Rezerviştii militari au, conform Legii nr. 270/2015, anumite drepturi şi obligaţii.

Pentru înscrierea în procesul de recrutare şi selecţie, candidaţii se vor prezenta la sediile centrelor militare zonale, judeţene sau de sector pe a căror rază au domiciliul, pentru a completa o cerere însoţită de documente (act de identitate, cazier, acte de studii, permis de conducere şi livret militar dacă e cazul).

 La prezentarea la sediile centrelor militare, candidaţii vor fi informaţi cu privire la etapele procesului de recrutare şi selecţie, locul unde se va desfăşura procesul de selecţie, examinarea medicală, locul de instrucţie şi se va realiza consilierea în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor.

Toţi cei care doresc să intre în marea familie a Armatei României sunt așteptați la Centrul Militar din Zalău, în vederea aplicării pentru posturile de rezervişti voluntari scoase la concurs anul acesta în judeţele limitrofe. Pentru judeţul Sălaj nu au fost scoase locuri la concurs în anul 2018.

Cei care doresc să obţină mai multe informaţii pot să se prezinte direct la sediul C.M.J. Sălaj de pe str. Lt.col. Pretorian nr. 30 (cart. Dumbrava Nord) ori să sune la numărul de telefon 0260-612077.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

17 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei