Joi , 7 Martie 2019

Cele mai periculoase drumuri din Sălaj

Statisticile negre ale Poliției Rutiere Sălaj scot la iveală aspecte îngrijorătoare. Anul trecut, pe șoselele din județ s-au produs nu mai puțin de 155 de accidente grave, soldate cu moartea a 33 de persoane și rănirea gravă a 146.

Deși față de 2017, numărul accidentelor s-a redus cu 12,5%, a crescut alarmat (+43%) cel al persoanelor care și-au pierdut viața în urma acestor evenimente.

 

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, anul trecut, mai mult de o treime dintre aceste tragedii au avut loc pe cele șase drumuri naționale care străbat Sălajul, urmate de străzi, drumuri județene și drumuri comunale. Cea mai periculoasă șosea a fost Drumul Național 1F, unde s-au înregistrat 22 de accidente, cu nouă morţi şi 22 de răniţi grav, șase dintre evenimente fiind pe raza localității Sîncraiu Almașului și alte trei, în Sutoru. Alte 19 accidente grave, în care au pierit trei persoane și 19 au fost rănite, s-au petrecut pe DN 1H, patru dintre evenimente având loc pe raza localității Jibou. Pe DN 1C, unde s-au produs opt accidente grave (cinci dintre ele, pe raza localităților Ileanda și Dăbîceni), au murit două victime, iar șapte au ajuns în stare gravă la spital.

În 2018, în municipiul Zalău au avut loc 26 de evenimente rutiere grave, soldate cu decesul unei persoane și rănirea gravă a alte 26. Cea mai periculoasă stradă din reședința de județ pare să fie Gheorghe Doja, unde a avut loc singurul accident mortal de anul trecut, iar cinci oameni au fost răniți.

 

"În funcţie de cauzele producerii, pe primul loc se situează viteza neadaptată la condiţiile de drum cu 29 accidente grave soldate cu 8 morți și 27 răniți grav, urmată de nerespectarea regulilor de circulație de către bicicliști (20 accidente, cu trei morți și 17 răniți grav) și neacordarea priorității de trecere pietonilor (13 accidente grave, patru morți și 10 răniți grav)”, susține comisarul șef de poliție Liviu Cipleu, șeful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Sălaj.

 

Pentru a preveni implicarea în astfel de evenimente nedorite, polițiștii recomandă conducătorilor de vehicule în primul rând, să respecte cu strictețe regulile de circulație, să fie preventivi în trafic, să nu conducă dacă sunt obosiţi sau dacă se află sub influenţa băuturilor alcoolice pentru a avea posibilitatea de a efectua în condiții de siguranță orice manevră impusă de trafic. Pentru pietoni fac recomandarea de a dovedi prudenţă înaintea şi pe timpul oricărei traversări. La rândul lor, călătorii trebuie să știe că după coborârea din mijloacele de transport, trebuie să traverseze strada numai după plecarea acestora din stație şi numai prin locurile rezervate trecerii.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop