Joi , 15 Decembrie 2016

Ce taxe pot plăti sălăjenii prin aplicaţia Ghişeul.ro?

Începând de miercuri, sălăjenii pot plăti online taxele fiscale datorate la Finanţe, prin aplicaţia Ghişeul.ro.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, persoanele fizice pot plăti online taxele datorate la Finanţe, după ce a fost anunţat că ANAF a fost înrolat în platforma Ghiseul.ro. Printre plăţile care pot fi efectuate prin intermediul aplicaţiei se numără următoarele: impozitul pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole, contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați, dar și de angajatori, cât și amenzile judiciare.

În plus, prin platforma informatică Ghişeul.ro, locuitorii municipiului Zalău şi cei ai oraşului Şimleu Silvaniei pot achita impozitele şi taxele locale. Printre instituţiile înrolate din judeţul Sălaj se află şi comuna Hereclean. Prin urmare, locuitorii comunei Hereclean pot plăti impozitele şi taxele locale prin Ghiseul.ro. Hereclean este singura comună din judeţ înscrisă în platforma informatică Ghiseul.ro.

Prin platforma Ghiseul.ro, sălăjenii „pot plăti impozitele şi taxele stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem precum şi amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 48 de ore”, informează pagina oficială a aplicaţiei.

Datele necesare de autentificare vor fi eliberate de către instituţia publică la care persoana în cauză este arondată, prin prezentare la sediul respectivei instituţii, dacă aceasta este înregistrată în Ghişeul.ro şi activă pentru Plată cu autentificare.

Precizăm că sistemul permite doar plata de debite către instituţiile precizate în lista instituţii înrolate. Prin Ghişeul.ro nu se plăteşte comision la plata cu cardul.

Pentru asigurarea securităţii, administratorii platformei recomandă cetăţenilor să nu comunice datele de acces altor persoane. Ghişeul.ro este un proiect dezvoltat prin Sistemul Naţional Electronic de plată Online şi Agenţia pentru Agenda Digitală a României, inclus în măsurile de debirocratizare introduse de Guvernul României.

 

Comentariile celorlalți

Ana pe 18.12.2016 la 10:00
De ce nu sunt inscrise toate localitatile...? Nu au nevoie de bani...? Atunci ar trebui sa nu mai perceapa penalitati, pentru ca cei care lucreaza 8 ore sau mai mult vor sa plateasca impozit dar nu au timpul efectiv pentru ca trebuie sa si traiasca.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

13 Decembrie 2018
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Fecioara
13 Decembrie 2018
Citeşte mai mult