Miercuri , 14 Iunie 2017

Ce spun parlamentarii despre criza guvernamentală: Guvernul Grindeanu, la răscruce

 România pare că a intrat într-o criză guvernamentală cauzată de neînţelegeri în interiorul coaliţiei de guvernare. Acum, întrebarea care se pune este: rămâne sau nu Sorin Grindeanu premier?

Rămâne sau nu guvernul Grindeanu este dilema la care aşteaptă clarificări populaţia României. Cei în măsură să opineze cu privire la criza guvernamentală apărută zilele acestea sunt parlamentarii sălăjeni, cei care validează sau invalidează orice guvern.

Criza nu e de fapt o criză

„Este o acţiune a grupului majoritar din Parlamentul României, PSD şi ALDE, prin care îşi analizează cele şase luni de guvernare şi sigur că-n asemenea condiţii ies tot felul de întrebări, discuţii, evaluarea este a grupului majoritar din Parlament. Nu ştiu dacă este vorba despre o criză guvernamentală, deocamdată avem guvern. Eu spun să aşteptăm verdictul forurilor de conducere ale celor două partide şi pe urmă, eventual, să vedem dacă se gândesc la o nouă formulă guvernamentală sau numai la o remaniere care, de altfel, uneori se impune”, a comentat pentru Sălăjeanul deputatul Seres Denes, liderul UDMR Sălaj.

„N-aş putea numi o criză guvernamentală, dar nemulţumirile existente în zona de îndeplinire în totalitate a promisiunilor din programul de guvernare duce la posibile şi mici analize care se fac la nivelul fiecărui minister. Sunt convins că vom trece cu bine de această etapă şi guvernul va duce la îndeplinire programul de guvernare”, a declarat deputatul PSD Iuliu Nosa.

„PSD a inventat o criză guvernamentală”

„Dacă România nu ar pierde din această criză a orgoliilor din interiorul PSD, nu am avea nicio problemă de ce Liviu Dragnea vrea să-şi demită propriul guvern. Din păcate, România pierde foarte mult, atât în plan intern, cât şi în plan extern prin această criză politică în care aruncă ţara un om iresponsabil, un om bolnav de putere, cum este Liviu Dragnea. Nu ştim care este motivul pentru care Liviu Dragnea vrea să-şi demită propriul guvern, motivele serioase pentru a putea intreprinde un astfel de demers, dar, cu certitudine, toate promisiunile, toate angajamentele din campania electorală, frumos livrate şi colorate către populaţie nu se mai pot materializa şi atunci PSD-ul a inventat, iată, o criză, pentru a reseta formula guvernamentală şi eventual a scăpa şi a se face uitat în opinia publică programul de guvernare şi ceea ce a promis românilor în 2016”, spune liderul liberalilor sălăjeni, deputatul Lucian Bode.

Este problema lor internă

„Fiind dintr-un partid de opoziţie, nu că nu mă interesează ce se întâmplă cu guvernul României, dar este problema lor internă să îşi rezolve problemele şi să vină cu cea mai bună soluţie”, a declarat deputatul Liviu Balint, preşedinte PMP Sălaj.

„PSD-ul se află într-o situaţie foarte complicată pentru ei înşişi pentru că poziţia pe care o au este aceea de a schimba propriul guvern. Premierul Grindeanu nu doreşte să demisioneze, deşi i s-a cerut acest lucru de trei ori săptămâna trecută, de aceea preşedintele PSD este pus în situaţia de a-i retrage sprijinul politic (...) Urmează să vedem care va fi următoarea mişcare a premierului Grindeanu, dacă va rămâne fără o mare parte din miniştrii cabinetului său”, a spus şi senatorul Vasile Cristian Lungu (PMP).

Din păcate, nici de data aceasta nu am reuşit să aflăm poziţia senatorului PSD Gheorghe Pop cu privire la situaţia în care se află guvernul Grindeanu. 

Comentariile celorlalți

bravo Grindeanu!!! pe 15.06.2017 la 08:19
Oameni ca el cu coloana vertebrala cu siguranta sunt multi in PSD .Lui Dragnea ii este frica de orice om destept din PSD care i-ar putea lua la un moment dat locul.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

25 Aprilie 2020
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei