Joi , 21 Decembrie 2017

Ce recomandări au poliţiştii pentru cetăţeni în perioada sărbătorilor de iarnă

 Pentru a petrece sfintele sărbători în siguranță, reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj vin cu o serie de recomandări.

În primul rând, aceştia îi îndeamnă pe sălăjeni să îşi protejeze bunurile personale atunci când se află în spaţii publice. Acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale, atunci când vă aflaţi în spaţii publice, în timpul ieşirilor la târgurile de Crăciun, la cumpărături, sau la alte manifestări ocazionate de sărbătorile de iarnă. Nu lăsaţi obiectele de valoare – portmonee, telefoane mobile, genţi – la vedere pentru a nu fi tentante pentru hoţii care profită de aglomeraţia din această perioadă, neatenţia şi graba dumneavoastră. Este indicat să aveţi în portofel doar suma de bani necesară pentru cheltuielile curente. Locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentației. Evitați să intrați în discuție cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, pot fi escroci al căror scop este acela de a vă înşela”, precizează poliţiştii.

Când plecaţi de acasă e important să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei de către un vecin sau o persoană de încredere. De asemenea, este recomandat să nu postaţi pe reţelele de socializare mesaje din care să reiasă că sunteţi departe de casă, întrucât acestea pot constitui o invitaţie pentru hoţi.

 

Atenție la colindători!

În preajma Sărbătorilor de iarnă, răufăcătorii pot profita de buna credinţă a cetăţenilor și, deghizaţi în colindători, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuințele pe care le găsesc descuiate. E important să acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la ușa dumneavoastră sau pe care le introduceți în casă.

„Pentru orice situaţie care poate constitui o urgenţă, apelaţi serviciul unic de urgenţă 112”, ne îndeamnă poliţiştii. 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

22 Ianuarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Vărsător
22 Ianuarie 2019
Citeşte mai mult