Joi , 9 August 2018

Ce firmă va câștiga 20.000 de euro în 45 de zile

 

La partida dintre FCSB și Poli Iași, încheiată cu victoria FCSB, scor 4-0, terenul de joc de la Arena Națională s-a prezentat în condiţii extrem de proaste. De altfel, cei doi tehnicieni au deplâns, la finalul meciului, starea deplorabilă a suprafeţei de joc.

La mai puţin de 24 de ore de la finalul partidei dintre FCSB şi Poli Iaşi, Primăria Capitalei a anunţat cine este câştigătoarea licitaţiei pentru îngrijirea gazonului. Este vorba de firma SC Sports Fields SRL, aceeaşi firmă care a avut până acum contract cu FCSB, clubul lui George Becali, şi care încasa de la acesta mai mulţi bani pentru Național Arena şi mai puţini bani pentru îngrijirea bazei. Astfel, Primăria Capitalei a transmis luni seară, printr-un comunicat de presă, că a finalizat achiziţia serviciilor de întreţinere a gazonului pentru Arena Naţională, umând să fie încheiat contractul, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, fără TVA. Reprezentanţii municipalităţii nu au precizat cine a câştigat procedura de achiziţie, numele firmei fiind oferit mai târziu, la insistenţele jurnaliştilor.

SC Fields Sports SRL va asigura în continuare îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională, contractul de aproape 100 de mii de lei fiind încheiat pentru 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregăteşte în prezent.

„Având în vedere că soluția era una temporară, Primăria Capitalei a demarat o nouă procedură, care a fost atribuită recent: procedura organizată a fost achiziția directă, având în vedere urgența serviciului solicitat, iar atribuirea ei în SEAP a fost înregistrată la Direcția Generală de Achiziții Publice în data de 3 august, următoarea etapă fiind semnarea contractului de servicii. Dintre cele 3 oferte depuse, operatorul economic desemnat câștigător a fost cel care îndeplinea cerințele tehnice și a depus oferta cu prețul cel mai scăzut - respectiv 99.780,80 lei (fără TVA). Suma reprezintă valoarea maximă a contractului, care este raportată la suprafața estimată pe care se vor realiza operațiunile de întreținere; suma ce va fi plătită până la finalul contractului poate fi mai mică, fiind calculată proporțional cu prestațiile efectiv realizate. Contractul va fi încheiat pe o durată de 45 de zile, interval în care se va finaliza o altă procedură, pe care Primăria Capitalei o pregătește în prezent”, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă, conform hotnews.ro.

 

De asemenea, firma deţinută de Stelian Dia este aceeaşi care a asigurat îngrijirea gazonului de pe Arena Naţională pentru FCSB, în baza protocolului între clubul lui Gigi Becali şi Primăria Capitalei.

Primăria Capitalei i-ar fi acordat lui Gigi Becali îngrijirea gazonului de la Arena Națională fără vreo licitație, a susținut jurnalistul Cătălin Tolontan. Contractul dintre Primaria Capitalei și FCSB a fost semnat pe 1 noiembrie 2017 și a expirat recent, pe 30 iunie 2018. Primăria capitalei a oferit firmei respective, prin procedură directă în SEAP, mentenanța gazonului în octombrie 2017.

Salajeanul TV

Meteo

23 Iulie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop