Luni , 5 Februarie 2018

CCR salvează parlamentarii incompatibili

 Curtea Constituţională a respins sesizarea PNL referitoare la modificările aduse de Parlament la Legea de funcționare a Agenției Naționale de Integritate.

 

Decizia este favorabilă parlamentarilor acuzaţi de conflict de interese până în 2013 pentru că exonerarea acestor aleşi de orice vină este constituțională, potrivit Curții Constituționale.

La sfârșitul anului trecut, PNL a depus la Curtea Constituţională o sesizare privind modificările la Legea de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Parlamentul a adoptat, la iniţiativa deputatului PSD Florin Iordache, modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept.

În sesizarea depusă la CCR, PNL a reclamat încălcarea reglementărilor legale privind normele de tehnică legislativă, a competenţei Camerelor, precum şi principiul neretroactivităţii legii civile.

 

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată obiecţia de neconstituţionalitate formulată şi a constatat că dispoziţiile legii criticate sunt constituţionale în raport cu criticile formulate” -  Curtea Constituțională a României.

 

Conform ANI, la vremea adoptării acestei legi,  675 de cazuri de parlamentari, primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consilii județene și consilieri ar putea fi anulate.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

18 Februarie 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Scorpion
18 Februarie 2019
Citeşte mai mult