Joi , 7 Martie 2019

CCR: Legea Bugetului este constituţională

Legea bugetului pe 2019 este constituţională, a stabilit ieri, 6 martie, Curtea Consituţională, respingând astfel sesizarea formulată de preşedintele Klaus Iohannis. În 22 februarie, şeful statului a sesizat Curtea Constituţională a României cu privire la Legea bugetului, susţinând că aceasta a fost adoptată cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

 

În actul trimis la CCR, preşedintele arăta că Legea bugetului a fost adoptată cu încălcarea rolului şi atribuţiilor Consiliului Fiscal, că nu a fost respectată nici atribuţia Consiliului Fiscal de a emite o opinie cu privire la declaraţia de conformitate semnată de prim-ministru şi ministrul Finanţelor Publice şi că adoptarea acestei legi s+ar fi făcut cu încălcarea principiilor şi reglementărilor privind responsabilitatea fiscal-bugetară.

Şeful statului susţinea, de asemenea,  că raportul privind situaţia macroeconomică pe anul 2019 şi proiecţia acesteia pe anii 2020 - 2022 a fost depus de către Guvern, conform obligaţiei sale legale, însă acesta se fundamentează pe o situaţie care ignoră evoluţiile la nivelul economiei mondiale şi europene.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.
Salajeanul TV

Meteo

21 Mai 2019
Zalău
0.0° C

Detalii Meteo

Curs valutar

10 Iulie 2017
EUR EUR
4.5684 lei
USD USD
4.0107 lei
CHF CHF
4.1540 lei

Horoscop

Taur
21 Mai 2019
Citeşte mai mult